Turkoosit merenlahdet ja karamellisävyin maalatut talot hehkuvat kilpaa auringon kanssa.

Pieni ja sympaattinen Curaçao on ikuisen kesän saari eteläisellä Karibianmerellä lähellä Venezuelan rannikkoa. Sinne houkuttavat trooppisen kauniit maisemat, lempeä ilmasto ja rento ilmapiiri. Saari on myös siisti ja turvallisen oloinen - edes muualla Karibialla tuhojaan tekevät hurrikaanit eivät vieraile täällä. Curaçaossa on lähes 40 valkohiekkaista uimarantaa rauhallisista luonnonpoukamista vilkkaisiin hotellirantoihin. Saarella on myös 65 kansainvälisesti tunnettua sukelluspaikkaa. Kauneimmat rannat sijaitsevat saaren länsipuolella, joka on säilynyt melkein luonnontilaisena.

Luonnon ihmeitä

Christoffelin luonnonpuistossa lähellä Curaçaon länsikärkeä rehottavat valtavat kaktukset, ja pensaikossa vilahtelee ujoja iguaaneja. Puiston patikointireiteistä rankin on saaren korkeimmalle kohdalle, 375-metriselle Christoffelvuorelle johtava polku. Luonnonpuiston läheisyydessä sijaitsevassa Boca Tablassa tyrskyävät aallot ovat kovertaneet suuren luolan kalkkikivikallion alle. Polku johtaa alas luolaan, jossa voi seurata sisään lyövien aaltojen liikettä ja kuulla niiden uskomattoman pauhun.

Delfiinien kaverina

Vuonna 1984 avattu Curaçao Sea Aquarium on rakennettu aivan koralliriutan äärelle paikkaan, jossa merivesi virtaa jatkuvasti akvaarioihin. Meriakvaarion yhteydessä toimii myös delfiinikeskus Dolphin Academy, joka tarjoaa kaikenikäisille mahdollisuuden tutustua näihin sympaattisiin eläimiin. Itse päätän kokeilla delfiiniuintia, jossa ollaan eläinten kanssa lähikosketuksessa. Alkujännitys haihtuu pian. Erilaisilla käsimerkeillä delfiinit saa pyörimään, laulamaan hauskasti kurnuttaen, roiskuttamaan vettä tai antamaan poskelle pusun. Suurin elämys on kuitenkin vain uida rauhallisesti kylki kyljessä ison, hyväntahtoisen eläimen kanssa.

Matkatietoa Curaçaosta

* Curaçao on Alankomaiden merentakainen itsehallintoalue. Pinta-ala 444 km², asukasluku 150 000.

* Ilmasto on trooppinen. Keskilämpötila ympäri vuoden +27 °C, vesi +25 °C. * Hotellialueilla hinnat ovat samaa tasoa kuin Suomessa. Paikallisissa marketeissa on edullisempaa.

* Aikaero Suomeen on talvella -6 ja kesällä -5 tuntia. Teksti ja kuva: Päivi Kaarina Laajanen

Lue koko juttu Matkaopas-lehdestä 1/2008