Mistä löytyvät seitsemän parasta brassirantaa? Lue Outi Kaartamon huippuvinkit.

1. Canoa Quebrada

Vanha punahiekkainen kalastajakylä, jonka reppureissaajat löysivät 1970-luvulla. Nykyään paikkaa pidetään yhtenä suurena rantajuhlana, jossa reggae soi aamuun asti. Hintataso on vielä alhainen. Sijaitsee 170 kilometrin päässä Fortalezasta.

2. Pipa

Nuorekas pieni rantakohde noin tunnin bussimatkan päässä Natalista etelään. 3 000 asukkaan hippikylä on pysynyt vieraanvaraisena ja tunnelmallisena turistien suosiosta huolimatta.Sopii erityisesti nuorille ja nuorekkaille.

3. Fortaleza

Suurkaupungin ongelmat ovat nähtävissä kaikkialla kahden miljoonan asukkaan kaupungissa, joten turistin tulee olla hyvin varovainen. Sopii auringonpalvojille, jotka haluavat sekä ranta- että kaupunkiloman.

4. Natal

Alle miljoonan asukkaan kaupunki maan koillisosassa. Natal on myös lapsiperheiden suosiossa. Kaupungissa jonkin verran nähtävää ja ostettavaa. Käsityöläisten keskus, Alecrimin markkinat ja Natalin linnoitus ovat suosittuja kohteita.

5. Jericoacoara

Länsimaisten liitovarjoilijoiden suosikkipaikka, joka sopii myös lapsiperheille. Turisteille on tarjolla sekä hyviä hotelleja että pienempiä ja edullisempia pousadoita. Kylän tunnelma ainutlaatuinen ja rannat silmiä hivelevän kauniita.

6. Porto de Galinhas

6 000 asukkaan pieni kalastajakylä on Koillis-Brasilian suosituimpia aurinkorantoja. Siellä on tarpeeksi vähän tekemistä kunnon lepolomaa varten. Brasilialaisten suosikkiranta.

7. Salvador

Bahian pääkaupunki ja brasilialaisen kulttuurin historiallinen keskus. Sopii historiasta ja monipuolisesta lomasta kiinnostuneelle. Salvadoriin ei kannata mennä rantojen takia, sillä ne ovat vaatimattomia. Upea Morro de São Paulon saari on parin tunnin venematkan päässä.

Teksti: Outi Kaartamo Kuva: All Over Press

Lue koko juttu Matkaopas-lehdestä 8/2008