Kuva Tommi Anttonen
Kuva Tommi Anttonen

"Lempiravintolani Moskovassa on ahdas­mielisten piireissä ylihintaiseksi turistirysäksi nuijittu Cafe Puskin," kertoo Mikko Takala.

Niin: onhan ravintoloitsija Andrei Dellosin luomus tekopatinastaan huolimatta vasta parikymppinen, eikä aina edullinen. Silti en voi vastustaa Cafe Puškinia, jonka megalomaanisen pitkä ruokalista sisältää kaikki venäläisen keittiön bravuurit borssista pelmeneihin. Stroganoff on varma valinta, eikä sampikaan pöllömpää ole.

Parhaan vastineen rahoilleen saa bisnes­lounaalla: vesilinjalla kolmen ruokalajin setistä laskutetaan alle 20 euroa. Perus­viinitkin on hinnoiteltu tavallisen palkan­saajan ulottumattomiin.

Katutaso on charmikas, mutta yläkerran kirjastosali hivelee silmää. Ravintola ­näyttää erehdyttävästi 1800-luvun lopun herras­kartanolta. Dellos on koonnut sisustuksen itse maailmanmatkoiltaan.

Tarjoilu voi välistä notkahtaa tylyksi murahteluksi, mutta yleensä tippien toivossa ylisuorittava henkilökunta jaksaa panna parastaan.

Mikko Takala

Café Puškin, Tverskoi Bulvar 26 a, puh. +7 495 739 0033.
www.cafe-pushkin.ru

Lähde: Mikko Takala, Blinejä ja sillimoussea, Matkaopas 7/2013. Juttussa esitellään 7 moskovalaista ruoka- ja juomapaikkaa.