Kolme viikkoa, 3 200 kilometriä. Helsingistä Välimerelle pääsee osin vettä, osin tietä pitkin.

Helsingistä Välimerelle ja takaisin huristivat Päivi, Pekka, puolitoistavuotias Jonni sekä koirat Muru ja Roosa. Kolmen viikon autoloma antoi paljon, mutta maksoi yli 23 000 markkaa.

Rahtilaivan ulkonäkö petti. Purettuamme automme m/s Transeuropan väljällä autokannella avautui neljännellä kannella luksusristeilijän aula. Purseri taltioi passit ja antoi hytin avaimen, joka toimi maksuvälineenä laivan pikku kaupassa ja baarissa. Hytit olivat samankokoisia: suuria, parivuoteellisia ja ikkunallisia A-hyttejä. Niistä löytyi jääkaappi, televisio, housuprässi ja tilava wc-suihkuhuone. Matkaan kuului täysihoito. Ateriat koottiin aistikkaasti katetusta seisovasta pöydästä, johon paistinkääntäjämestarit panivat parastaan.

Laivaan mahtui sata matkustajaa, ja oleskelutilat olivat väljät. Myös saunatilat olivat erinomaiset pore- ja lastenaltaineen. Tiikkikalusteet ja messinkikaiteet vilvoittelutilassa loivat ylellistä oikean valtamerilaivan tunnelmaa. Mutta tämä maksoi! Kesäsesonkina menopaluu seurueellemme oli 9 610 markkaa. Kahden koiran edestakainen matka oli 1 600 markkaa! Tämä koski kuitenkin vain Finncarriersin vanhoja laivoja. Säästimme 1 300 markkaa palaamalla saman varustamon uudella Finnclipperillä.

Teksti ja kuvat Pekka Kuparinen

Lue lisää Matkaopas-lehdestä 3/2000