Kesä ja lomat lähestyvät pitkän talven jälkeen vauhdilla, mutta aurinko leikkii edelleen kuurupiiloa. Näistä matkakohteista lämpöä ei kuitenkaan puutu!

1.    Dubai, Arabiemiraatit
Aavikolle rakennettu Dubai on moderni suurkaupunki, jossa näkyvät idän perinteet. Ostoskeskukset, kylpylät, rannat ja monipuoliset urheilumahdollisuudet tarjoavat jokaiselle matkaajalle jotakin. Huhtikuussa lämpötilat nousevat päivittäin yli +30 asteeseen.

2.    Las Vegas, USA
Dubain tapaan erämaassa sijaitseva syntien kaupunki houkuttelee vuosittain miljoonia turisteja. Näin keväällä lämpöä on alle +20C, mutta keskikesällä lämpötilat voivat nousta jopa 40 asteeseen.
Lukuisten casinoiden, yökerhojen ja golfkenttien lisäksi kannattaa käydä tutustumassa Death Valleyn kansallispuistoon. Se sijaitsee vain kahden tunnin ajomatkan päässä kaupungista.
 
3.    Brisbane, Australia
Australialla on maailman aurinkoisimman lomamaan maine. Brisbane sijaitsee sen valoisimmalla alueella Queenslandin osavaltiossa. Kesäisin keskimääräinen lämpötila on +30C, ja talvisinkin asteet pysyttelevät lähellä viittätoista. Aurinko paistaa 245 päivää vuodesta, joten hyvä lomasää on taattu ympäri vuoden.

4.    Bali, Indonesia
Balilla vallitsevan trooppisen ilmaston vuoksi se on loistava paikka rannalla makoiluun ja täydellisen rusketuksen tavoitteluun. Kuiva kausi kestää toukokuusta syyskuuhun, ja lämpöä on 21:sta 30 asteeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5.    Bahamasaaret, Karibia
Saarirykelmässä on 350 aurinkoista päivää vuodessa. Bahamalla voit nauttia turkoosista merestä ja silkinpehmeästä hiekasta. Rannikolla on paljon koralliriuttoja, ja useimmat saarten loma-aktiviteeteista liittyvätkin sukellukseen tai snorklaukseen. Bahama on myös suosittu häämatkakohde.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

6.    Malediivit
Intian valtamerellä siajitsevat Malediivit tarjoavat lämpöä ja aurinkoa ympäri vuoden. Valkoiset rannat, palmut ja kirkkaan sininen vesi luovat loistavat puitteet rentoutumiselle. Niiden, joita pelkkä rannalla loikoilu kyllästyttää, kannattaa kokeilla esimerkiksi surffausta. Malediiveja ympäröivät mahtavat koralliriutat ja laguunit, joten myös sukeltaminen on suosittu lomaharrastus.

7.    Sharm el Sheikh, Egypti
Sharm el Sheikh on yksi Egyptin suosituimmista turistikohteista. Kuiva ja lämmin sää vallitsee läpi vuoden, ja aurinko paistaa 13 tuntia vuorokaudessa. Lomailijan kannattaa pulahtaa punaisessa meressä – se viilentää helteellä juuri sopivasti.
 
8.    Mauritius
Mauritiuksen talvi kestää toukokuusta marraskuuhun. Lumen ja jään sijaan lämpöasteita on kuitenkin keskimäärin +22. Kauniit rannat ja upea luonto tekevät Mauritiuksesta oikean matkaajan paratiisin. Innokas kalamies voi kokeilla syvänmerenkalastusta – syöttiin saattaa tarttua vaikka hai!

9.    Miami, USA
Yhdysvaltojen aurinkoisimmassa osavaltiossa Floridassa sijaitseva Miami kutsuu etenkin nuoria matkaajia. Floridan suoalueiden luontoon ja villieläimiin voi tutustua Everglades National Parkissa Miamin länsipuolella. Alueella on mahdollisuus nähdä alligaattoreita ja päästä suokiitäjän kyytiin. Lämpimimmillään Miami on elokuussa, mutta nyt huhtikuussakin hätyytellään hellelukemia.

10.    Barbados, Karibia
Vaikka Barbadoksella on ympäri vuoden lähes +30C, tuulten ansiosta se ei tunnu liian kuumalta. Barbadoksen luonto on monipuolinen, ja matkailija voikin löytää upeiden rantojen lisäksi kumpuilevia vuoria sekä vilkkaita kyliä. Maan virallinen kieli on englanti, mikä tekee saaresta helpon lomakohteen.

Lähde

Johanna Hintikka

Sisältö jatkuu mainoksen alla