Karibianmeren Curaçao sekoittaa latinalaisamerikkalaista ja eurooppalaista kulttuuria mehukkaaksi cocktailiksi. Tässä sen parhaat palat.

Angelica’s Kitchen -ravintolassa valmistamme karibialaistyylisen lounaan Angelican ja apukokki Claritan opastuksella. Alkuruoaksi teemme empanada-pasteijoita ja kurpitsakeittoa, pääruoaksi naudanlihaa, riisiä ja vihanneksia. Jälkiruoaksi kuorrutamme ananaksen ruskealla ­sokerilla.

Matkani kohokohta on vierailu Sealife Aquariumiin, sillä siellä minua odottaa kaksitoista ystävällistä delfiiniä. Altaat ovat yhteydessä meriveteen ja eläimet pääsevät säännöllisesti uimaan avomerellä. Videon katselun jälkeen pääsee koskemaan delfiinejä. Niiden kanssa pääsee myös sukeltelemaan, mutta avomeriretki pitää tilata etukäteen. Seison puoli metriä veden alla olevalla laiturilla. Delfiinit kävelevät pyrstöllään ja hyppivät ryhmänä. Sirkustemppujen jälkeen ne uivat yksitellen laiturin viereen, jossa niitä voi kosketella. Suukotellakin saa, jos haluaa.

http://www.angelicas-kitchen.com/

http://www.curacao-sea-aquarium.com/

Teksti ja kuva Ilpo Musto

Matkaopas 6/2011 -lehdessä on 7 sivun juttu Arubalta, Bonairelta ja Curaçaolta.