Kuva Daniel Koponen
Kuva Daniel Koponen

Andamaaneilla saa yösijan jopa seitsemällä eurolla. Tutki hintatasoa etukäteen ja varaa huone ensimmäisiksi öiksi. Netin kautta varaaminen voi olla hankalaa.

Andamaanien mökkikylissä nukkuu jo 7 eurolla, ja hotellihuoneen saa 15–300 eurolla.

Sesonki­aikaan hotellit ovat usein täynnä. Huone kannattaa varata ensi öiksi.

Port Blairin turisti-infosta saatavaan Emerald Islands -kirjaseen on listattu kaikki majapaikat. Varaus on paras tehdä puhelimitse; netti­yhteyksiä ei välttämättä ole.

PORT BLAIR 

Halpoja, joskin meluisia hostelleja on Aberdeen Bazarissa. Keskitasoinen hotelli Driftwood sijaitsee hiukan syrjässä metsän keskellä. Ilmastoidut huoneet ovat vaatimattomia, mutta siistejä. Hotellin ravintola on hyvä ja halpa. Baarissa on karaokea viikonloppuisin. Huone kahdelle alkaen 33 euroa. 88 J.N Road, Haddo, puh. +91 31 9222 0870.
hoteldriftwood@rediffmail.com

HAVELOCK 

Barefootin korkea­tasoiset bungalowit ovat viidakon keskellä liki Radha Nagarin rantaa, alkaen 65 euroa. Ravintolassa saa tuoretta kalaa joka päivä, annokset 3–10 euroa. Täällä söin parhaiten lomani aikan. Lomakeskus järjestää tarvittaessa liput laivaan tai vesitasoon Port Blairista Havelockiin, joten aikaa ei mene lippujonossa. Barefoot Resortien keskusvaraamo puh. +91 98 40 238 042. www.barefootindia.com

NEIL ISLAND 

Pearl Park Resort tarjoaa mökkejä saaren parhaan rannan Beach no 1:n lähellä. Alkaen 18 euroa. Puh. +91 94 3426 0132.
www.andamanpearlpark.com

LITTLE ANDAMAN 

Vain muutama yösija, ei omaa suihkua tai wc:tä, mutta täällä kokee saariston alkuperäisimmillään. Alkaen 7 €/yö.

Teksti Ninarose Maoz
Matkaopas 2/2013 -lehdessä on 7-sivuinen juttu Andamaaneilta.