Turkin Alanyassa lomailija pärjää tarvittaessa pienemmälläkin budjetilla.

Alanyassa syö hyvin ravintolassa alle kymmenellä eurolla. Esimerkiksi tyylikäs ja suosittu kebab-­ravintola Atatürk-patsaan lähellä, Flash, tarjoilee herkullisen kebabin jogurtin kera seitsemällä eurolla, osmanish kerini -paistoksen kympillä, Efes-oluen kolmella eurolla ja ayran-piimän eurolla.

Elite-rantabaarissa puolilitrainen Efes-tuoppi maksaa nelisen euroa.

Alanyan ydinkeskustan loistava lounas­paikka, Mini Muftak, myy lounaan noin viidellä eurolla. Tiskillä voi osoittaa haluamansa ruoat ja salaatit.

Aamiaisbrunssi noutopöydästä vuoristossa Tepe Han -ravintolassa maksaa noin kahdeksan euroa.

Alanyan McDonald'sissa Big Mac maksaa 5,30 euroa.

Edulliset vaateostokset

Alanyassa t-paidan, farkut ja kengät saa jo viidellä eurolla. Kivoja ja huokeita vaatekauppoja ydinkeskustassa ovat Atm  (Alanya textil market) sekä alusvaatteisiin, sukkiin ja sukkahousuihin keskittyvät Pelit ja Penti.

Hyviä kenkäkauppoja ovat Flo, Sami ja Ipem. Keskusta­basaarista voi tehdä löytöjä. Suomalaisten suosima matto­kauppa on Oscar ­Bazaar, joka toimii osoitteessa Eski P.T.T. Cad 43. 

Hamam-kylpyläkäynti perusteellisine pesuineen ja hierontoineen maksaa parikymppiä. Pääsymaksu Sapaderen kanjoniin (kuvassa) on pari euroa. Kanjoni sisältyy monen matkanjärjestäjän retkiohjelmaan. Omatoimisesti se on helposti löydettävissä noin 30 kilometrin päässä kaupungista Gazipasan suuntaan. Auton polttoaine on kallista: yli kaksi euroa litraa kohden toukokuussa 2013.

Teksti ja kuva Maria Niemi

Matkaopas-lehdessä 4/2013 on 8 sivun juttu Alanyasta.