Hongkongin historiaan pääsee mainiosti sisään, kun tutustuu muutamaan tarkkaan valittuun paikkaan ja perinteeseen.

Star Ferry

Tsim Sha Tsuin ranta-alueelta Kowloonilta pääsee Hongkongin saarelle Star Ferry -lautalla, joka on Hongkongin kuuluisin kulkuneuvo. Vanhin yhä toimiva alus on rakennettu 1956. Se lähtee Victorian satamasta Wan Chaihin ja Chung Waniin. www.starferry.com.hk

Victoria Tram Hong Kong Tramwayn kaksikerroksisella raitiovaunulla pääsee liikkumaan Hongkongin saaren pohjoisosan läpi, joten sen kyydissä saa hyvän läpileikkauksen alueesta. Näkymät ovat parhaat toisen kerroksen etuosasta.

Yam Cha & Dim Sum Kevyt aamu- tai iltapäiväateria koostuu erilaista täytetyistä nyyteistä tai muista pikkupaloista, jotka nautitaan teen kera. Yam cha tarkoittaa teen nauttimista pienten dim sumien kanssa.

Tai Chi Miljoonat ihmiset harjoittavat taijia joka aamu Kiinan puistoissa. Jo ennen aamiaisaikaa voi suunnata askeleensa johonkin puistoon tai Tsim Sha Tsuin ranta-alueelle seuraamaan lajin harjoituksia.

Valkoisen teen metsästys Teelaatuja on kymmeniä, mutta asiantuntijoiden mielestä yksi ylitse muiden on valkoinen tee. Baihao yinzhen -teetä varten poimitaan vain dabai-pensaan avautumattomat kärkisilmut, jotka ovat hopeanharmaan nukan peitossa. Valkoista teetä on tutkittu runsaasti, ja sen on todettu sisältävän muita teelaatuja enemmän antioksidantteja.

Nimileimasin Oman nimileimasin on hieno matkamuisto. Hyppäämällä pois raitiovaunusta Sheung Wanissa ja hakeutumalla Man Wah Lane -kadulle voi löytää useita hyviä ja kohtuuhintaisia kaivertajia.

Iltapäivätee Peninsula on kaupungin tyylikkäin ja paras hotelli. Peninsulan iltapäiväteetä tarjoillaan kello 14-19. Teeajan alussa tarjoilu on runsaimmillaan.

Happy Valleyn laukkakilpailut Maailman kuuluisin laukkarata Happy Valley Racecourse aloitti toimintansa vuonna 1846. Laukkakilpailut ovat kaupungin suurin rahapeliharrastus, mutta tänne kannattaa tulla pelkästään paikan ja ilmapiirin takia.

Teksti ja kuva: Seppo Olkinuora

Lue koko juttu Matkaopas-lehdestä 8/2007