Eurodisneyn kanssa kilpailevat teemapuistot kieputtavat härveleissä, historiassa ja elokuvien maailmoissa.

Port Aventura, Tarragona

Port Aventura esittää viiteen osaan jaetulla alueellaan Välimeren, Villin lännen, Meksikon, Kiinan ja Polynesian kulttuuria sekä maisemia. Jokaisessa osiossa voi maistella maailmankolkkien tyypillisiä ruokia ja ostaa käsitöitä. Laitteita on yli 30, ruokapaikkoja 75 ja putiikkeja 28. Yksi puiston tunnetuimmista vempeleistä on Sea Odyssey, jota kehutaan teknisesti kehittyneimmäksi huvipuistolaitteeksi koko maailmassa.

Isla Mágica, Sevilla

Isla Mágica on harvoja suurkaupungin keskustan tuntumaan rakennettuja isoja huvipuistoja. Puistossa on 50 000 neliömetriä puutarhoja ja 42 000 neliömetriä vesialueita. Laitteita on yli 20, mielenkiintoisimpina jättiläismäinen vuoristorata Jaguar , puolipallon muotoinen elokuvateatteri Cinemoción sekä vesilaitteet Anaconda, Iguazú ja Orinocon putoukset.

Terra Mítica, Benidorm

Puisto esittelee viisi Välimeren alueen sivilisaatiota. Kreikassa on kadonnut temppeli, reproduktio muinaisesta Olympus -kukkulan teatterista. Egyptissä vierailijoita odottaa faraoiden maa. Roomassa sirkushuveihin kuuluu gladiaattoritaistelu. Alueelta löytyy myös Euroopan pisimmäksi mainostettu vuoristorata Magnus Colossus. Iberiassa voi nähdä ritarien kaksintaistelun. Las Islas on puiston viilein ja virkistävin osa. Siellä voi käydä kastautumassa vesilaitteissa.

Warner Bros. Park, Madrid

Teemapuistossa voi viettää koko päivän elokuva- ja sarjakuvamaailmassa. Warner Bros. Studios -alue on rakennettu elokuvastudioksi. Dc Superheroes Worldissä pääsee tapaamaan kaikkien tuntemia supersankareita, kuten Batmania ja Supermania. Cartoon Villagessa odottaa liuta hahmoja Warner Brosin piirretyistä: Tom ja Jerry, Repe Sorsa ja muut. Puiston esityksistä suosituimpia ovat Poliisiopisto ja Tappava as e. Molemmat ovat täynnä hyppyjä, räjähdyksiä, takaa-ajoja, putoamisia ja pyrotekniikkaa.

Vinkkejä hurvittelijoille:

* Nähtävää on niin paljon, että kannattaa varata aikaa pari päivää. Kysy tarjouksia kahden päivän lipuista.

* Tarkista aamulla esitysten aikataulut ja järjestä kierroksesi niiden mukaan.

* Lounasruuhka osuu kello kahteen. Ajoita ruokailusi ennen sitä tai vähän sen jälkeen.

* Iltaisin jonot laitteisiin lyhenevät. Meno suosituimpiin härveleihin kannattaa jättää myöhemmälle.

Teksti: Mia Konu Kuva: Terra Mitica -teemapuisto

Lue lisää Matkaopas-lehdestä 2/2006