Me Naiset

Jokilautat ja jalkapallo avaavat ovet kaupunkiin, jonka The Beatles teki tunnetuksi.

Merseyjoen rannalla sijaitsevat Albert Dockin varastorakennukset täyttyivät 1800-luvulla rommi-, tupakka- ja puuvillalasteista. Nykyään satama-allasta ympäröivä kompleksi on huvittelukeskus, joka houkuttelee turisteja museoilla, ravintoloilla ja putiikeilla. Patikointi satama-altaan ympärillä vie nopeasti mukaan kaupungin merihenkiseen tunnelmaan. Liverpoolin tunnetuimmat maisemat näkee lautan kannelta Merseyjoen risteilyllä. Joelta näkyy komeasti muun muassa Royal Liver Buildings, jonka katolla seisovat patsaina Liverpoolin symbolit, myyttiset liver-linnut.

Jalkapallo kuuluu kuvaan

Englannin menestyneimmän joukkueen Liverpool FC:n kotistadionilla Anfieldissä on tarjolla opastettu kierros, seuran museo sekä kauppa, jossa voi painattaa itselleen vaikka Sami Hyypiän pelipaidan. Kaupungissa on myös toinen menestyvä joukkue, Everton.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ostoksille tyylikkäästi

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Loppukesästä avattu Metquarter -ostoskeskus on Liverpoolin uusin ylpeys. Moderni rakennus on myös sisältä upea. Huomio kiinnittyy erityisesti punaisiin nahkasohviin, joissa shoppailijat voivat lepuuttaa jalkojaan. Toinen uusi ostoskeskus on Cavern Shopping kuulua Cavern -klubia vastapäätä. Monikerroksisessa keskuksessa on designkauppoja, kahviloita ja yökerho. Liverpoolin keskustan "kirkkokatu" Church Street ja sen jatke Lord Street ovat kaupungin vilkkaimpia ostoskatuja. Niiden varrella sijaitsevat suuret tavaratalot, kuten Marks & Spencer, John Lewis, Waterstones -kirjakauppa ja C&A. Liverpool on Euroopan kulttuuripääkaupunki 2008. Church Streetin ja Lord Streetin eteläpuolella on käynnissä valtava rakennushanke Paradise Project, joka muuttaa keskustan täysin. Usean korttelin kokoiselle alueelle tulee kaksi uutta tavarataloa, 165 kauppaa, kaksi hotellia, 600 asuntoa sekä toimistotilaa.

Beatlesien tarina

The Beatles teki Liverpoolia tunnetuksi 1960-luvulla. Yhtye muutti jo uransa alkuvaiheessa Lontooseen, mutta Liverpoolista löytyy monia vierailukohteita Beatles-faneille. Albert Dockilla sijaitseva The Beatles Story -museo on hyvä paikka aloittaa. Seuraavaksi voi suunnata vaikka The Cavern -klubille, jossa yhtye soitti uransa alkuaikoina. Paul McCartneyn ja John Lennonin lapsuudenkodit ovat avoinna yleisölle.

Teksti ja kuva: Ilpo Musto

Lue lisää Matkaopas-lehdestä 7/2006

Sisältö jatkuu mainoksen alla