Phuket on yksi suomalaisten suosituimmista matkakohteista Thaimaassa. Tässä lukijoidemme löytöjä Phuketista.

Kysyimme lukijoiltamme, mikä on parasta Thaimaassa. Kuten arvata saattaa, Phuket suosittuna lomakohteena innoitti monia vastaajia. Tässä vinkkien parhaimmistoa.

1. Yömarkkinoilla tunnelmaa

Phuket Townin yömarkkinat ovat ehdottomasti kokemisen arvoinen retkikohde. Markkinoilla on kuuma tunnelma, jossa todellakin kokee olevansa kaukana kotoa.

Mikko Sairanen, Savonlinna

http://www.intophuket.com/attractions/phukettown/night_market_phuket.php

2. Seikkaile skootterilla

Phuketissa Kata- ja Karon Beachin alueet ovat todella mukavia ja sopivan rauhallisia ympäristöjä. Vuokraa vaikka skootteri edullisesti ja lähde tutustumaan saareen paremmin. Käy esimerkiksi katsomassa Big Budhaa tai laguunilla. Lautalla pääset mukavasti Krabiin. Thaimaassa on parasta edullinen hintataso ja rento ilmapiiri.

 Arto Vilen, Korkeakoski

http://www.phuket.com/island/beaches_kata.htm http://www.phuket.com/magazine/big-buddha.htm

3. Lettuja mopobaarista

Kata-Beachin pääkadun varrelle tullee illalla mopolla kulkevia lettubaareja. Rapeat, pieniksi ruuduiksi pilkotut banaaniletut olivat jokailtainen herkkumme. Ei liian makeaa, vaikka luulisi.

Sanna Voutilainen, Raisio

4. Mukavaa lapsillekin

Hymyjen maa; sellainen on Thaimaa. Ja niin metsä vastaa kuin siihen huudellaan. Thaimaalaisten hymyyn on ilo vastata. Paras ranta on mielestäni Kata; helppo valinta lasten äitinä. Ranta ei ole liian suuri ja mataluudellaan se innostaa ja rohkaisee lapsia sukeltelemaan mielenkiintoiseen merimaailmaan. Hotelli-valintani on Phuket Kata Resort. Sijainti keskellä kaikkea, mutta kuitenkin rauhallisen ja turvallisen oloinen. Omasta huoneesta pulahtaminen uima-altaaseen on vaivatonta ja tuo hivenen luksusta lomaan, hotelli kun muuten vastaa hyvää keskitasoa. Paras ravintola on Two Chefs. Se on laadukas paikka, ruoka on maukasta ja lapset huomioidaan erityisesti. Phuketiin pääsee nyt myös vaivattomasti omalta kentältä ja se on tärkeä asia matkan joustavuuden ja vaivattomuuden kannalta. Säästyy monet ärripurrit.

Susanna Lager, Kauhajoki

5. Survaile pikkulaivoilla Parasta Thaimaata olemme löytäneet Phuketista, sen pohjoisesta Laguna Park -alueelta. Siellä on useita hyvätasoisia hotelleja laguunin ympärillä ja golfkenttä. Alueen sisällä voi survailla pienillä laivoilla ja lava-autoilla ilman maksua. Kaiken lisäksi alue on täysin vapaa seksikaupasta. Ihana paikka.

Reijo Tuhkuri, Vuorentausta

6. Kiipeä buddha-temppeliin

Suosittelen etsimään kohteita ja hotelleja tai motelleja, jotka eivät ole turistien suosiossa, mutta voivat silti olla erittäin viihtyisiä ja palvelultaan monesti parempia. Hyvänä esimerkkinä on Krabi Town. Toinen on Phuket Town, jossa ei ole Patong-turistimerta ja rauhatonta häslinkiä, mutta Phuket Townista sinne kyllä pääsee esimerkiksi skootterilla 30 minuutissa. Paras ranta löytyy Phuketin saarelta läheltä lentokenttää Nai Yang. Sopivan hiljainen, vaikka toki muitakin auringonpalvojia oli paikalla, muutama ravintola ja kahvila sekä edulliset hinnat ja hyvä ruoka. Paras nähtävyys on Krabi Townista noin viisi kilometriä pohjoiseen sijaitseva Wat Tham Sua. Kiipeä seudun korkeimmalle vuorelle, johon on rakennettu valtava, loistokas buddha-temppeli. Parhaat sukelluspaikat ovat Phuketin Rawaista etelään, Ko Kaeo Yai ja Ko Kaeo Noi. http://www.krabitown.com/

http://www.phuket-town.com/

http://www.thaimaaopas.fi/333/patong-beach/

http://www.phuket-guide.net/phuket_places/nai-yang.htm

http://www.phuket.com/island/beaches_rawai.htm

http://www.krabi-tourism.com/krabi/watthumsua.htm

7. Kamala on ihana

Phuketin Kamala Beach on nimestään huolimatta ihana! Upea alue sijaitsee lähellä huippusuosittuja kohteita kuten Patong Beach. Kamala Beache on kuitenkin toistaiseksi paljon rauhallisempi tarjoten kuitenkin samoja palveluja, hierontaa, sukellusreissuja, hyviä ruokapaikkoja,vaatekojuja ja paljon muuta. Lisäksi hinnat ovat edullisempia kuin turistein valtaamilla rannoilla.

Victoriia Wolfram, Helsinki

http://www.phuket.com/island/beaches_kamala.htm

8.  Elämyksellinen Krabi

Thaimaassa suosittelen suuntaamaan Krabin alueelle. Olipa majapaikka siellä mikä tahansa, pitkähäntäveneellä kannattaa lähteä kiertelemään saaria ja hiljaisia rantoja, joita on lähistöllä valtavasti. Matkaa Raileyille, maailman toiseksi kauneimmalle rannalle Phra Nangille tai korallisaarille. Jokainen pysähdyspaikka on elämys. Bamboo-saaren lähistöllä kannattaa snorklata ja ihailla upeita koralleja. Ruokaelämyksistä parhaat saat katukojuista. Käytä kulkuneuvoina pitkähäntäveneitä tai tuk tukeja.

Laura Rosendahl, Lohja

http://www.krabi-tourism.com/index.htm

http://www.asiaexplorers.com/thailand/koh_maiphai.htm

9. Punainen sipuli

Ihan paras paikka Thaimassa on ravintola Red Onion eli Punainen sipuli, joka sijaitsee Phuketissa Karon Beachilla. Ravintolassa on sairaan halvat hinnat ja ruoka on aivan sikahyvää. Kannattaa testata kanapihvit ja alkoholiton, hedelmistä murskattu drinksu. Jos vatsaan jää tilaa, viereisestä katukeittiöstä kannattaa ostaa jälkiruuaksi banaanipannukakku. Ja voi että, kun on hyvää!

Päivi Näsi, Viiala

http://www.phuket.net/going-out/restaurants/red-onion-restaurant.htm

10. Joka reissun kohokohta

Tähän astisista Thaimaan reissuista paras kohde on ollut Phuket ja siellä Fantasy Land, jossa ei ehdi millään yhdellä käynnillä tutustua kaikkeen. Se on must joka Phuket-matkalla. Valtavasti katsomista varsinkin lapsiperheelle. Aloita kiertelemällä alue, shoppaile, tee ”kävelyretki” ylellisellä norsukyydillä, syö upea illallinen palatsissa; valtavista buffetpöydistä löytyy satoja eri makuja. Lopuksi kannattaa vielä katsoa loistokas showesitys valtavassa teatterilinnakkeessa. Illan pimeydessä koko Fantasy Land hehkuu väriloistossa. Kun ostat lipun esimerkiksi omasta hotellistasi, kaikki edellä mainitut elämykset kuuluvat lipun hintaan.

Sirkka Tapio, Tornio

http://www.phuket-travel.com/nightlife/fantasea.htm

Koonnut Eija Aatela