Kesäkuun lopulla alkavien kisojen tunnelmaan voit kietoutua lukemalla Kaisa ja Christoffer Lekan englanninkielisen sarjakuvamatkakirjan heidän reissustaan Islannin ympäri polkupyörien selässä.

Kirjan kerronnasta tulee ensimmäisenä mieleen klassikkoelokuva Forrest Gump. Tarina kulkee eteenpäin siten, että pyörämatkaaja on pitämässä luentoa, jossa hän filosofoi matkaansa, ja välillä kertomus sitten hyppää matkaajien mukaan Islannin karuun luontoon. Kirjaan oli hienosti osattu valita matkasta mielenkiintoisia yksityiskohtia, jotka antoivat kirjalle syvemmän tunteellisen merkityksen, eikä tarina jäänyt vain tavalliseksi matkakertomukseksi. Se myös tarjoaa lukijalle pieniä vinkkejä mitä kannattaa ottaa huomioon, jos suunnittelee samankaltaista reissua. Kirjan jakamat viisaudet muistuttavat lapsuudessa luetuista Nalle Puh -kirjoista:

 ”Doubt will do nothing for us but drain our energy.” “But how can I get such faith?” “From someone who already has it.”

Islannin mäkinen luonto ei osoittautunut armolliseksi pyöräilevälle pariskunnalle. Matkalla pyöräilijöitä kohtasivat Islannin karut olosuhteet sateineen, sumuineen ja tuulineen. Mutta riippumatta polvikivuista ja loputtomalta tuntuvista mäistä, parivaljakko sai nauttia reissullaan uusista ystävistä, upeista maisemista ja kuumista lähteistä. Ja itsensä voittamisen tunteesta. Vaikka aluksi lukiessa tulee olo, ettei ikinä haluaisi lähteä moiselle reissulle, pyöräilijöiden lähestyessä määränpäätään euforinen tunnelma leviää lukijalle asti, ja halu kokea samanlainen onnellisuuden tunne tapahtumarikkaan matkan jälkeen kasvaa. Loppumatkan hyvällä säällä saattaa olla myös tekemistä asian kanssa.  "No matter how bad or good you feel right now it won't last"

Tiina Amadei

Kaisa & Christoffer Leka: Expedition No. 3 - Cycling around Iceland.  Absolute Truth Press 2012. Noin 25€.

Lue lisää kirja-arvioita Matkaoppaan toimituksen blogista : http://www.matkaopas.fi/category/blogit/matkakirjat-blogit/