Matkailusivusto selvitti 10 matkakohdetta, jossa lomailijan kannattaa olla varuillaan. Taskuvarkaat iskevät usein Euroopan suurissa kaupungeissa, joiden nähtävyydet houkuttelevat paljon turisteja.

Roomassa matkailijoiden lompakoita ja käsilaukkuja katoaa eniten Trevin suihkulähteellä, Pariisissa Eiffel-tornin juurella, ja Ateenassa Akropolis-kukkulalla. Nämä ovat myös maiden suurimmat nähtävyydet. Turistimassat houkuttelevat luonnollisesti myös taskuvarkaita. Museoissa ja muissa sisätiloissa omaisuutta hävitetään harvemmin, sillä kameravalvonta sekä vartijat lisäävät varkaan kiinnijäämisriskiä. Ulkona vorot pääsevät helpommin karkuun.

Useimmat lomailijat eivät joudu taskuvarkaiden kohteeksi. Jokaisen turistin kannattaa kuitenkin varautua siihen. Maalaisjärjen käytöllä voi välttyä suureltakin harmilta. Kanna mukanasi vain välttämättömät tavarat ja pieniä summia käteistä. Näin menetykset eivät ole kovat, vaikka varas nappaisikin jotain. Lompakkoa ei koskaan kannata pitää takataskussa. Rahat ja kortit on hyvä säilyttää esimerkiksi rahavyössä, jonka saa vyötärön alle piiloon. Tärkeistä papereista, kuten passista kannattaa ottaa kopiot ennen matkaa.

10 kaupunkia, joissa taskuvarkaat iskevät

1.    Barcelona, Espanja
2.    Rooma, Italia
3.    Pariisi, Ranska
4.    Madrid, Espanja
5.    Ateena, Kreikka
6.    Praha, Tsekki
7.    Costa Blanca, Espanja
8.    Lissabon, Portugali
9.    Teneriffa, Espanja
10.    Lontoo

Lähde

Lähde

Johanna Hintikka Kuva iStockphoto