MATKAOPAS-LEHTI
Luottokorttia on käytettävä ja säilytettävä huolellisesti, jep. Mitä muuta pitää muistaa matkalla?

1. Ota matkaan useita kortteja. Yleensä niistä jokin toimii kohteessa. Älä kuitenkaan pidä kaikkia mukana koko ajan. Jätä ylimääräiset kortit tallelokeroon.

2. Pidä nostoraja mahdollisimman alhaisena, mutta ota huomioon mahdolliset tyyriit tuliaisostokset.

3. Jos mahdollista, käytä vain pankkien automaatteja rahan nostamiseen. Toimi päiväsaikaan, jolloin pankkiin on ongelmatilanteessa helppo ottaa yhteyttä. Muissa kuin pankkien automaateissa saattaa olla korkeammat kulut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Matkakohteessa sijaitsevat käteisautomaatit voi tarkistaa internetistä Visan ylläpitämästä listasta www.visa.com/atmlocator

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Tallenna luotto- ja pankkikorttien kuolettamiseksi tarvittavat puhelin-numerot matkapuhelimesi muistiin. Tästä voi myöhemmin olla hyötyä, sillä aika on rahaa kortin kadottua.

Pankkien yhteinen sulkupalvelunumero on +358 20 333 tai +358 800 1 2400. Sirullisen henkilökortin sulkupalvelu-numero on +358 800 162 622.

Vastuu kortin käytöstä raukeaa, kun kortin on ilmoittanut kadonneeksi joko soittamalla sulkupalveluun tai omaan pankkiin. Käyttäjän vastuulla ovat tapahtumat ennen kortin katoamisilmoitusta.

Soita sulkuilmoitus välittömästi kortin kadottua, sillä yleensä varas yrittää saada hyödyn irti parissa tunnissa.

Useimpiin luottokorttia koskeviin kysymyksiin löytyy vastaus sivustolta  
www.korttiturvallisuus.fi

Lisää Jarmo Östermanin kirjoittamia turvallisuusvinkkejä Matkaopas 3/2014 -lehdessä, 20 x muoviraha matkustaa, sivu 43.

Sisältö jatkuu mainoksen alla