Välimeri on paljon muutakin kuin pelkkä rantalomakohde. Listasimme aktiivilomailijan parhaat vinkit.

Pyöräile Tour de France

Vaikka maailman johtava pyöräilytapahtuma onkin tarkoitettu vain ammattilaisille, mikään ei estä sinua tutustumasta sen hengessä Ranskan loistaviin pyöräilyreitteihin. Maisemat vaihtelevat huimaavista vuorista aurinkoisen Rivieran rantoihin. Innokkaimmille urheilijoille on saatavilla erilaisia matkaa helpottavia paketteja, halusi sitten nähdä koko reitin tai vain osan siitä. Itse kisaakin kannattaa käydä katsomassa.
http://www.letour.fr/us/homepage_horscoursePRX.html

Surffaa Turkin aallokossa

Turkin kauniit rantaviivat ja kirkkaat vedet houkuttelevat joka vuosi röykkiöittäin matkailijoita. Luotettavia tuulia etsivän kannattaa kuitenkin suunnata turistirysien sijaan Alacatin kalastajakylään. Surffaussäät ovat parhaimmillaan toukokuusta lokakuuhun. Alcatissa järjestetään vuosittain surffauksen World Cup–kilpailuja, mutta sen aallokot sopivat mainiosti myös aloittelijoille.  
http://www.windsurfersparadise.com/

Sukella Alexandrian menneisyyteen

Egyptin Alexandria on monen sukeltajan unelmakohde. Sen vedet tarjoavat välähdyksiä historiaan ja menneisiin sivilisaatioihin aina faraoista roomalaisiin. Kleopatran uponneessa kaupungissa sukeltajat voivat tutustua patsaisiin, pilareihin ja jopa kokonaisiin rakennuksiin. Sukelluksia järjestetään niin ammattilaisille kuin aloittelijoillekin.
http://www.messagetoeagle.com/lostkingdomcleopatra.php#.UV1xcleDl8E

Laskettele Abruzzossa

Välimerenlomailun ei aina tarvitse olla pelkkiä rantahiekkoja. Alle 80 kilometrin päässä Roomasta alkava Abruzzon alue on etenkin paikallisten suosima laskettelupaikka, jota turismi ei ole vielä pilannut. Abruzzo on myös huomattavasti halvempi kuin Alppien tunnetummat laskettelukohteet. Tyypillisten talviaktiviteettien lisäksi matkailija voi käydä ratsastamassa, vaeltamassa tai kokeilemassa koskenlaskua. Alueelta löytyy myös näyttäviä, Euroopassa melko harvinaisia vesiputouksia.
http://www.visitabruzzo.co.uk/index.php/discover-abruzzo/introduction

Leijasurffausta Espanjan Tarifassa

Euroopan eteläisin satamakaupunki houkuttelee leijasurffaajia useille rannoilleen. Leijailemaan on mahdollisuus päästä vaikka aiempaa kokemusta ei olisikaan, sillä alueella toimii tusinoittain surffauskouluja. Jos tuuli ei riitä, lomailija voi uskaltautua lautalla Gibralttarilta Marokon puolelle – matkaan kuluu alle tunti!
http://www.cadizturismo.com/destinos/provincias/cadiz/municipios/tarifa/?set_language=en#

Lähde

Johanna Hintikka