Minne jättää takki lentoasemalla loman ajaksi? Näin kysyy lukijamme lehdessä. Selvitimme pulman ja samalla selvisi, että säilöllä on suolainen hinta.

Lukijakysymys Matkaopas 2/2012 -lehdessä: Onko Suomen lentokentillä säilytystiloja etelänmatkaajan talvivaatteille, ettei niitä tarvitsisi raahata matkatavaroissaan aurinkoon ja takaisin.

Nimimerkki +27 ASTETTA ?

Finavian lentoasemilla on erilaisia käytäntöjä ja mahdollisuuksia säilyttää matkatavaroita tai esimerkiksi talvivaatteita etelään suuntautuvan matkan ajaksi. Helsinki-Vantaalla Airpro Travel Services on auki 24 tuntia vuorokaudessa. Sinne matkustajat voivat jättää matkansa ajaksi säilytykseen muun muassa autonavaimia, talvivaatteita ja suksia. Palvelupiste sijaitsee lentoasemalla T2:n palvelu-kerroksessa. Esimerkiksi kahden takin viikkosäilytys maksaa 35 €. Taksat nettisivuilla  www.airpro.fi/hinnasto

Lisäksi Helsinki-Vantaalla on säilytyslokeroita. Pienen lokeron vuokra on viisi ja ison kuusi euroa vuorokaudelta. Enimmäissäilytysaika on 14 vuorokautta. Maksaa voi käteisellä tai luottokortilla. Myös Vaasan ja Rovaniemen lentoasemilla on matka-tavaroille säilytyslokerot. Kittilässä voi säilyttää matkatavaroita palvelupisteessä, 1,70 €/kpl/vrk. Ivalossa on säilytystilaa rajallisesti, asiakaskohtainen taksa 3 €/vrk. Kannattaa tiedustella etukäteen.

Jyväskylän, Tampere-Pirkkalan, Kuopion ja Oulun lentoasemilla ei ole tällä hetkellä säilytyspalvelua. Lentoasemien palvelua kehitetään, ja esimerkiksi Ouluun on tulossa säilytyspalvelu heti, kun terminaalin remontti etenee sopivaan vaiheeseen.

Vastaajana Rauha Kiljunen-Ruotsalainen, viestinnän asiantuntija, Finavia