Hei sisko, oletko lähdössä matkalle yksin? Muista ainakin nämä seitsemän ohjetta. Turvallista matkaa!

1. Monissa maissa naisena yksin liikkuminen varsinkin ilta-aikaan voi olla turvallisuusriski. Vaikka sinua ei pelottaisikaan, älä mene epämääräismimmille alueille tai liiku yksinäsi pimeyden tultua.

2.  Paikallisia pukeutumissäännöt kannattaa ottaa huomioon. Joissain maissa myös suora katsekontakti mieheen voidaan tulkita lupaukseksi enemmästäkin.

3. Älä paljasta satunnaisille puhekumppaneillesi olevasi reissussa yksin, kerro mieluummin, että miehesi on paikalla tuotapikaa. Joskus kultasormuksen käyttäminen vasemmassa nimettömässä voi olla viisasta, vaikket olisikaan naimisissa.

4. Pidä ravintolassa tai diskossa silmällä lasiasi, jottei kukaan pääse laittamaan sinne huomaamattasi huumaavaa ainetta. Juo lasi tyhjäksi ennen vessaan menoa, ja jos unohdat tehdä niin, älä koske palattuasi enää juomaasi.

5. Huolehdi iltamenoissakin laukustasi, älä riiputa sitä tuolin selkänojalla äläkä anna sen roikkua tanssilattialla selkäpuolellasi. Kiedo pöydässä istuessasi laukun hihna käsivartesi tai jalkasi ympärille, jotta et vahingossa unohda laukkuasi baariin pois lähtiessäsi.

6. Palatessasi illalla ravintolasta tai diskossa, ota taksi, vaikka kuljettava matka olisi lyhytkin. Selvitä etukäteen hotellin vastaanotosta turvallisimmat taksit ja kuinka tavoitat tällaisen taksin. Neuvottele taksimatkan hinta ennen autoon nousemista.

7. Älä hyväksy uutta tuttavaa saatille, vaikka kaveri vaikuttaisi luotettavalta, et voi olla täysin varma hänen aikeistaan. Jos olet kiinnostunut, sovi treffit päiväaikaan vaikka paikalliseen kahvilaan.