Budjettimatkaaja ei syö luksusravintoloissa, mutta täyttää kupunsa nauttien täysin siemauksin -- näillä neuvoilla:

1 Älä osta ruokaa lentokentiltä tai turistien suosimista paikoista. Ennakoi ja ota mukaan eväät.

2 Tee ainakin osa aterioista itse. Varsinkin aamupala on helppo valmistaa omatoimisesti.

3 Syö jälkiruoka muualla kuin ravintolassa. Voit ostaa mangoja torilta tai istahtaa creperiaan nauttimaan letuista.

4 Paikalliset tuotteet ovat usein edullisempia kuin tuontitarvikkeet.

5 Osta ruoka tavallisesta ruokakaupasta tai marketista.

6 Syö katukeittiöissä.

7 Ota selvää, onko hanavesi juomakelpoista. Säästät vesipullokuluissa.

8 Mene baariin happy hour -aikaan. Ajoitus riippuu sekä kohdemaasta että ravintolasta, mutta jo kello 17:stä alkaen voi lähteä kokeilemaan onneaan.

Tiina Amadei, Kuva Istockphoto

Lisää matkailijan säästövinkkejä Matkaoppaan numerossa 5/2012.