Kesä on interrailaamisen suosituinta aikaa. Pitkälle reissulle pakkaaminen saattaa kuitenkin olla yllättävän vaikeaa. Listasimme railaajan tärkeimmät muistettavat.

1.    Passi + kopiot

EU:n sisällä matkustaessa passi ei ole välttämätön, mutta se on kuitenkin varmin tapa todistaa henkilöllisyys. Passi kannattaa pakata mukaan myös matkasuunnitelmien muuttumisen varalta.

2.    Käteistä

Luottokortin hävitessä mukana on hyvä olla käteistä. Piilota rahoja useampaan paikkaan ympäri laukkua ja taskujasi, näin minimoit riskit!

3.    Eurooppalainen sairaanhoitokortti

Jos sairastut matkallasi, saat kortilla hoitoa kaikissa EU- ja ETA-maissa sekä Sveitsissä. Kortti on ilmainen ja sen voi tilata Kelalta.

4.    Hyvät kävelykengät

Älä vedä jalkaasi korkeimpia korkojasi tai upouusia sandaaleita. Junaan kiirehtiessä ja kaupungilla käveltäessä kenkien tulee olla mahdollisimman istuvat. Kipeät rakot jaloissa takaavat epämiellyttävän reissun.

5.    Riippulukko

Rinkkaan kannattaa pakata myös kunnon lukko. Sillä voit lukita matkatavarasi ja junan makuuvaunun oven. Näin suojaat tavarasi varkailta.

6.    Lääkelaukku

Reissussa rähjääntyy. Pienten haavereiden varalta mukana on hyvä olla laastareita ja vatsa- sekä särkylääkkeitä. Muistathan ottaa lääkärin määräämien lääkkeiden reseptit mukaan!

7.    Matkamakuupussi

Vaikka aikoisit yöpyä vain hotelleissa, kannattaa mukaan pakata pieni makuupussi. Se lämmittää sopivasti myös yöjunissa.

8.    Käsidesi

Reppureissaajalla ei aina ole käsienpesumahdollisuutta. Käsidesi on oiva keino matkapöpöjen välttämiseksi!

9.    Taskulamppu

Iltapimeällä voi olla vaikeaa löytää kaivattuja tavaroita rinkan pohjalta. Aseta taskulamppu teltan kattoon – se toimii loistavana yövalona!

10.     Monitoimityökalu

Linkkuveitsi, lusikka, korkinavaaja. Monitoimityökalu helpottaa matkaajan elämää monessa tilanteessa.

Johanna Hintikka