Visuaalisesti näyttävä kirja opastaa lukijan panoraamakuvauksen maailmaan.

Ärsyttääkö sinua koskaan lomasi jälkeen esitellä matkakuvia loistokkaista maisemista, joita reissullasi kohtasit, mutta jotka eivät kuitenkaan ole tallentuneet yhtä hohdokkaiksi kameralle? Jos haluat saada matkamuistoksi muutakin kuin tärähtäneitä maisemakuvia, lue tämä kirja.

Saat tietoa kuinka upeat maisemat saadaan tallennettua upeiksi muistoiksi. Ohjeistus on rakennettu niin että kirja sopii sekä aloittelijalle että kokeneemmalle kuvaajalle. Kertauksesta kun ei ole koskaan haittaa, ja omien taitojen ylimenevät osuudet voi jättää myöhemmälle harjoittelulle. Kuitenkin ennen tämän kirjan lukemista olisi hyvä tuntea valokuvauksen perustermistöä, kuten ISO-arvot, jotta lukeminen sujuisi ilman jatkuvaa sanaston varmistamista.

Kirja alkaa maisemakuvauksen alkeilla ja etenee loogisesti haastavampiin panoraamakuvastekniikoihin. Opastusta saa niin valaistukseen kuin kuvankäsittelyynkin. Viimeinen kappale ohjeistaa valokuvauksen ammattilaisia, joka todistaa sen että kirja tosiaan on sopivaa luettavaa ihan kaikentasoisille kuvaajille. Kirjan kieli on hyvin selkeää ja ymmärrettävää, eivätkä kirjoittajat ole sortuneet prassailemaan ammattitermein, niin kuin monien valokuvauskirjojen kohtaloksi on koitunut.

Tiina Amadei  

Kenneth Lehtinen ja Rami Saarikorpi: Näyttävä panoraamakuvaus. Docendo 2012. 34 € Binary Datads_nayttava_panoraama.jpeg?w=950   Lue lisää kirja-arvioita Matkaoppaan toimituksen uudesta blogista : http://www.matkaopas.fi/category/blogit/matkakirjat-blogit/