Matkoilla kohtaa tilanteita, joissa kannattaa tietää pari perusasiaa omasta maasta. Yllätä illanistujaisissa ja pane pöytään suomalaiset keksinnöt.

Ruotsalaiset ovat keksineet jakoavaimen ja Celsius-lämpömittarin, norjalaiset juustohöylän ja paperiliittimen. Kun tapaat oman kansansa nerokkuudella leveilevän matkailijan, on hyvä muistaa pari suomalaista vastavetoa.

Suomalaisilla on ollut aikaa keksinnöllisyydelle vasta 1900-luvulla. Keksintösäätiö listaa suomalaisiksi keksinnöiksi esimerkiksi astiankuivauskaapin ja jäänmurtajan. Kyllä niillä yhden pöytäseurueen hiljentää.

Suomalaiskeksintöjä ovat lisäksi - Muumi - Angry Birds - sykemittari - Abloy-lukko - Suomi-konepistooli - AIV-rehu - liekkisulatto metallien valmistuksessa - ksylitoli-makeutusaine - paperikoneiden kehitys- ja ympäristösuojelukeksinnöt - luunmurtumien hoidossa käytettävät biohajoavat istukkeet - matkapuhelimiin ja tietotekniikkaan liittyvät keksinnöt - kolesterolia vähentävä margariini - internetin salausjärjestelmä - radiosondi

Lähde