Talonvuokraus ulkomailta on helppoa, kun tietää perusasiat eikä ole liian sinisilmäinen. Lue ehdot tarkasti, ennen sopimuksen allekirjoittamista.

Näin vuokraat talon Espanjasta:

1.  Talonvuokraus on espanjaksi alquilar una casa. Tiedosta on hyötyä, kun etsit tietoja netistä. Joskus huokeimmat tarjoukset on vain espanjaksi.

2.  Seudun virallinen nettisivu ehdottaa usein hyväksi havaittuja vuokranantajia ja antaa sopivia linkkejä. Samalla saat tietoa vuokrien hintatasosta.

3. Matkaopas-lehden 2/2012 jutussa mainittu huvila vuokrattiin Mallorcalta viikoksi touko­kuussa 1 000 eurolla. Kesäkuussa viikko olisi maksanut noin 2 000 euroa. Matkalla oli mukana nelihenkinen perhe ja isoäiti. Helsinki–Palma-meno-paluulennot ostettiin tarjouksesta 250 eurolla. Henkeä kohden matka maksoi 450 euroa.

4.  Edullisimmillaan vuokrat ovat ennen kesä­sesonkia ja sen jälkeen.

5.  Tutki ehdot huolellisesti ennen sopimuksen hyväksymistä. Mitä sisältyy hintaan? Haluatko loman lopuksi esimerkiksi siivota talon?

6.  Varausmaksu pitää maksaa yleensä hyvissä ajoin ja loppuvuokra noin kuukautta ennen lomaa.

7.  Sovi tarkka aika ja helposti löydettävissä oleva paikka avaimen luovutusta varten.

8.  Kierrä talo yhdessä vuokranantajan kanssa ennen lomaa ja sen jälkeen. Näin voit välttyä ­turhilta laskuilta ja huijausyritykseltä.

9. Pyydä vuokranantajalta puhelinnumero, josta hänet saa tarvittaessa kiinni lomasi aikana.

Matkaopas 2/2012 -lehdessä on seitsemänsivuinen juttu siitä, miten Kaverisen perhe vuokrasi talon Mallorcalta.

Kuva Nina Kaverinen.