Hurghada tarjoaa sukellusretkiä, basaarien kuhinaa ja täydellistä rentoutumista all inclusive -hotellissa. Vaikka aurinko paistaa, kannattaa muistaa nämä neuvot.

1. Satsaa tasokkaaseen hotelliin. Hyvä majapaikka on tärkeä keidas keskellä pölyistä aavikkoa ja tarjoaa rauhallisen paikan, jossa voit välillä sulatella vaikutelmia.

2. Juo tarpeeksi vettä, arabiaksi maija. Vesijohtovesi ei ole juomakelpoista Egyptissä.

3. Huolehdi käsihygieniasta ja valitse tarkkaan, mitä syöt. Jos vatsatauti iskee, parhaat lääkkeet saat paikallisesta apteekista.

4. Varo vedättäjiä ja huijareita. Jos joku houkuttelee sinua yhteiskuvaan, hetken päästä hän perii siitä maksua. Sovi taksikyydin hinta ennen kuin nouset autoon ja varmista, että hinta koskee koko seuruetta. Tutustu maan seteleihin kunnolla, ettet saa 50 punnan sijasta vaihtorahana 50 piasteria. Varminta on maksaa tasarahalla, sillä ammattilainen vaihtaa oikeat rahat vääriin erittäin taitavasti.

5. Varaa mukaan pitkähihaista vaatetta – illat voivat olla viileitä ja tuulisia. Myös ilmastoidussa bussissa tulee kylmä.

6. Suojaudu iltaisin hyttysiltä pitkähihaisilla vaatteilla. Hydrokortisoni auttaa paukamiin.

7. Varaudu siihen, että joka paikassa odotetaan juomarahaa, baksheesh. Ravintolassa tippi on noin 10 prosenttia laskun summasta.

Teksti ja kuva  Pirkko Puoskari

Lue koko juttu Hurghadasta Matkaoppaan numerosta 7/2012.