Laukkuja Helsinki-Vantaan kuljetusjärjestelmässä.
Laukkuja Helsinki-Vantaan kuljetusjärjestelmässä.

MATKAOPAS-LEHTI
Finavia on koonnut syysmatkustajan avuksi muistilistan, josta voi tarkistaa aseiden, patruunoiden, trangian ja tulitikkujen pakkausohjeet.

Vaarallisten aineiden ja esineiden kuljettamista lentokoneessa on turvallisuussyistä rajoitettu. Jotta metsästys- tai retkireissu sujuisi suunnitellusti, kannattaa matkatavaroiden ohjeet kerrata.

Jos mukaan unohtuu kiellettyjä tavaroita tai ne on väärin pakattu,  turvatarkastaja joutuu poistamaan ne matkatavaroista.

Hyvä nyrkkisääntö on, että kaikki metsästys-, kalastus-, urheilu- ja vaellustarvikkeet kannattaa pakata ruumaan. Näin varusteet tulevat varmimmin perille, ja matkustaja välttyy ikäviltä yllätyksiltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aseiden, patruunoiden, retkikeittimien ja tulitikkujen sekä erilaisten sytyttimien kohdalla pitää olla erityisen tarkkana. Muun muassa patruunoiden enimmäismääristä ja luokista sekä aseiden ja trangioiden pakkaamisesta on yksityiskohtaisia ohjeita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuljetusrajoitteiden lisäksi osa varusteista on sellaisia, että niitä ei saa lainkaan ottaa mukaan lentokoneeseen.

Tällaisia ovat kaikki palo- tai räjähdysvaaralliset aineet tai esineet, kuten polttoaineet ja -nesteet, strike anywhere -tulitikut, sytyttimet ja niiden varasäiliöt sekä räjähtäviä tai sytyttäviä luoteja sisältäviä patruunat.

Erävarusteita pakatessa myös nesteohjeet kannattaa muistaa. Yli sadan millilitran kokoiset hygieniatuotteet, säilykkeet ja kalanmäti on mahdollista kuljettaa vain ruumamatkatavaroissa.

Tarkemmat pakkausohjeet ja muistilista ovat saatavilla Finavian verkkosivuilta.

 

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla