Mitä mukaan käsimatkatavarana lentokoneeseen ja miten saada ne sullottua yhteen laukkuun? Tässä vinkkejä.

Jos olet ostamassa käsitavaramatkalaukkua, fiksua olisi ottaa ostoksille mukaan matkalaukkuvaaka ja punnita tyhjät laukut valintaa tehdessään. Laukkujen painoissa on yllättävän suuria eroja. Yksi voi painaa vain reilut kaksi kiloa, toinen ehkä lähemmäs neljä kiloa. Jos matkaat pelkästään matkustamoon mukaan otettavan laukun varassa, parin kilon ero laukkujen tyhjäpainon välillä on jo merkittävä. Useimmiten pehmeä kangaslaukku painaa vähemmän kuin kovakuorinen laukku - ja ainakin kangaslaukun saa helpommin sullottua laukkuhyllylle.

Noudata ohjeita Koneeseen saat viedä mukanasi yhden käsimatkatavaran. Käsimatkatavaroiden paino- ja lukumäärärajoitukset voivat vaihdella eri lentoyhtiöiden välillä. Tarkista aina ennen matkalle lähtöä käyttämäsi lentoyhtiön määräykset käsimatkatavaran koosta ja ylimmästä sallitusta painosta. Ole tarkka annettujen ohjeiden kanssa. Käsimatkatavara voidaan punnita ennen koneeseen menoa. Voit myös joutua pujottaman sen kyseisen lentoyhtiön määräyksien mukaiseen mittalokerikkoon, joka paljastaa armotta, jos laukkusi on esimerkiksi liian leveä. Pakkaa käsimatkatavaroihin kaikki tärkeät paperisi kuten matkadokumentit ja passin, avaimet, kameran, kännykän ja kaikki mukaan ottamasi arvoesineet. Myös reseptilääkkeet kuuluvat käsimatkatavaroiden joukkoon. Muista ottaa myös resepti mukaan. Kamera ja muut herkästi särkyvät esineet kannattaa kääriä jonkun vähän paksumman käsimatkatavaroissa olevan vaatteen sisään, jotta tavarat pysyvät ehjinä vaikka vähän kolauttelisit laukkuasi.

Rullaa ja pussita Vaikka sinulla olisi mukanasi ruumassa kulkeva matkalaukku, ota varmuuden vuoksi käsimatkatavaroihinkin kevyet vaihtovaatteet. Säästät tilaa laukussa, jos käärit vaatteet rullalle, jolloin ne eivät rypistykään niin herkästi. Alusvaatteet kannattaa laitta laukkuun pussissa. Näin ne pysyvät puhtaina, ja vältyt samalla siltä mahdolliselta ikävältä yllätykseltä, että yksittäiset pikkarit lennähtävät lattialle onkiessasi odotushallissa jotain esiin laukustasi. Kengät kannatta myös laittaa laukussa pussiin, näin et hierrä muita tavaroitasi kengänpohjilla, joilla olet kävellyt ties missä. Tietokone pakataan laukkuun päällimmäiseksi. Joudut kuitenkin ottamaan sen esiin lähtöselvityksessä.

Käsimatkatavaroissa saa olla yhteensä litran verran nesteitä, rasvoja ja geelejä. Nesteet pakataan läpinäkyvään, suljettavaan litran vetoiseen pussiin. Jokainen pussin yksittäinen tuote saa olla enintään 100 ml pakkauksessa. Pakkauksen koko ratkaisee, ei sen sisällön määrä! Kun olet pakannut laukun, tarkista matkalaukkuvaa´alla, ettei se paina liikaa. Jätä laukkuun myös tyhjää tilaa. Ainahan voi sattua, että haluat ostaa lentokentältä jotain.

Lähde: norwegian.com

www.norwegian.com