Euroopan kuluttajakeskuksen vinkeillä nuori perhe ja aloitteleva laskettelija voi säästää huomattavasti.

Nuorille perheille ja kokemattomille laskettelijoille, jotka haluavat keskittyä vain yhteen lajiin, riittävät usein pienet keskukset. Niissä rinteitä on vain joitakin kilometrejä, ja hinnat ovat yleensä edullisemmat. Rinteistä löytyy myös loivempia lapsiperheille soveltuvia vaihtoehtoja. Suurin osa laskettelukeskuksista tarjoaa erilaisia alennuksia ja etuja erityisesti perheille. Kaikki keskukset eivät kerro niistä oma-aloitteisesti. Perheiden kannattaakin aina kysyä mahdollista alennusta etukäteen. Parhaimmillaan säästöä voi tulla huomattavasti varsinkin huippusesongin ulkopuolella.

 Vinkkejä laskettelijoille:

• Mieti, mitä todella tarvitset. Lapsiperheet eivät yleensä tarvitse isoa muodikasta hiihtokeskusta. Pieni ja edullinen keskus on usein riittävä aloittelijoille.

• Vertaile hintoja ja vaihtoehtoja.  Tutustu tietoihin hiihtokeskusten verkkosivuilla.

• Selvitä mahdolliset alennukset ja mitä ne edellyttävät (asiakkuuskortit, opiskelijakortti tms.). Sesongin ulkopuolella hinnat voivat laskea huomattavasti.

• Harkitse matkavakuutusta. Ota matkalle mukaan virallinen henkilökorttisi, johon on liitetty Kela-kortti. Muista, että eurooppalainen hätänumeroon 112.

Ski Resorts in Europe 2012/2013 Euroopan kuluttajakeskus  http://www.ecc.fi/  Kuva Istockphoto