Kuva iStockphoto
Kuva iStockphoto

MATKAOPAS-LEHTI
Vaikka Internetin ihmeellinen maailma tarjoaa mitä runsaimpia tietopaketteja, kaipaa moni tien päälle, lentokoneeseen ja rannalle konkreettista hypisteltävää.

Suhaajille

Autoilijan tiekartta Suomi 2014, Karttakeskus
12,90e (Suomalainen kirjakauppa)

Autoilijan tiekartta 2014 tarjoaa tuoreimmat, päivitetyt tiedot tiestöstä. Kartan oheen on kerätty sata nähtävyyskohdetta. Autoilijan tiekartan mittakaava on 1:800 000.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Autoilijan tiekartta Suomi 2014, Karttakeskus
12,90e (Suomalainen kirjakauppa)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

GT tiekartaston kierresidottu versio on näppärän kokoinen ja mahtuu myös useimpien prätkien karttalaukkuihin. Karttaan on selkeästi eroteltu päällystetyt ja päällystämättömät tiet. Uutena teemana kartoissa tänä vuonna on suurimmat ostoskeskukset. Tiestön ja nimistön lisäksi kartoille on merkitty mm. nähtävyyksiä, huoltoasemia, lentokentät ja rajanylityspaikat.

Polkupyörällä Andalusian vuorilta Afrikkaan, Minerva
27,95e (Suomalainen kirjakauppa)

Matti Rämön kuudes matkakirja vie lukijan vuoristopyöräilyn riemuihin ja rasituksiin. Matkan varrella tulevat tutuiksi vuoriston vaatimukset, puoliautiomaan maisemat ja hellepyöräilyn rasittavuus, mutta myös se kahden kulttuurin kiehtova rajapinta, jossa islamilainen ja kristitty maailma kohtaavat.

Sankarimatkailija Latvian maakunnissa, Like
27,95e (Suomalainen kirjakauppa)

Uusin sankarimatkailijoita opastava seikkailija Tero H. Savolainen johdattaa lukijat Latvian maakuntiin. Koska moni matkaaja käy syvemmälle Latviaan Riian kautta, kirja alkaa lyhyellä kuvauksella Latvian pääkaupungista ja lyhyellä visiitillä sen tarjoamista palveluista. Tätä ennen on jo ehditty opastaa Latvian historiaan suurvaltojen puristuksessa, kulttuuriin, politiikkaan ja oluttuvissa vältettäviin ja suositeltaviin puheenaiheisiin. Tekstiin siroteltujen tekijän ottamien valokuvien ja runsaitten erikoisten yksityiskohtien vuoksi Sankarimatkailija Latvian maakunnissa kelpaa hyvin myös nojatuolimatkailuun, mutta pian lukija huomaa tutkailevansa aikatauluja sillä silmällä.

Tiedonhaluisille

Kartta+Opas, Otava
14,95e (Suomalainen kirjakauppa)

Otava on julkaissut uudistettuja painoksia Kartta+Opas kaupunkioppaista mm. Lontoosta, New Yorkista, Barcelonasta ja Berliinistä. Tämän vuoden kolme uutuustitteliä ovat Oslo, Sisilia ja Varsova.
Kartta+Opas on kartta-aukeamien ympärille oivallisesti rakennettu helppokäyttöinen matkaopas, jossa kaupunki on jaettu kymmeneen osa-alueeseen. Jokaiselta alueelta esitellään tärkeimmät nähtävyydet ja huolella valittu joukko muita kohteita.

Top 10, WSOY
21,95e (Suomalainen kirjakauppa)

Uusimmat Kymmenen kärjessä -matkaoppaat Gran Kanarialta ja Phuketista johdattavat sinut suoraan lomapaikan parhaimpiin kohteisiin. Top 10 listat parhaista kävely- ja autoretkistä illanviettoon, paikallisiin juhliin ja vesiurheilulajeihin tarjoavat jokaisen matkustajan kaipaamaa tietoutta - matkustitpa sitten ensimmäisessä luokassa tai pienemmällä budjetilla.

Rantakuntoon

Pariisilainen dieetti, Paasilinna
29,95e (Suomalainen kirjakauppa)

Laihdutuskuureja löytyy jokaiseen makuun, mutta miksi niiden kanssa kamppaileminen on aina niin vaivalloista? Ranskan johtava ravitsemustieteilijä Jean-Michel Cohen antaa vastauksen ja tarjoaa keinon saavuttaa ihannepaino luopumatta elämän iloista. Hänen kolmivaiheinen painonpudotusohjelmansa sisältää 325 herkullista ja helppoa ruokaohjetta, hyödyllisiä vinkkejä ja käytännöllisiä muistilistoja, jotka auttavat painonpudotuksessa. Cohenin ruokavaliossa korostuvat ranskalaisen ruokakulttuurin parhaat puolet: tuoreet ainekset, päivän mittaan nautittujen ruokamäärien tasapaino ja aterioiden oikea ajoitus. Pariisilainen dieetti ei ole pikadieetti. Se on uusi lähestymistapa ruokaan ja tapa nauttia elämästä, jonka avulla näytät hyvältä myös Ranskan Rivieralla!

Sushi Slim, Tammi
24,95e (Suomalainen kirjakauppa)

Kevennä japanilaisella ruokavaliolla ja selvitä hoikkuuden salat sushilla. Trendikkäät ja vähäkaloriset sushit, keitot, salaatit ja bento-lounaat ovat japanilaisten naisten solakkuuden takana. Nauttimalla terveellisen sushiaterian päivässä kilot karisevat kuin huomaamatta, ja lisäksi sushin valmistaminen on helpompaa kuin arvaatkaan. Kirja sisältää japanilaisen ravitsemusterapeutin laatimat ateriasuunnitelmat kaloritietoineen.

Herkkusuille

Villiä ja valloittavaa, Kirjakaari
39,95e (Suomalainen kirjakauppa)

Keittiömestari, villiruokaguru ja nykypäivän metsästäjä-keräilijä Sami Tallberg johdattaa lukijan suomalaisten nykykeittiön helmien pariin. Kotimaisessa ruoassa on rohkeutta sekä tuhdisti väriä ja makua. Pohjoismaalainen makupaletti syntyy villiyrteistä, marjoista ja sienistä, puhtaiden järvien kaloista ja metsien riistasta. Suomalainen ruoka on villiä ja valloittavaa!

Kevyempää

Otava toi markkinoille viime vuonna uuden kirjaformaatin, joka mullistaa matkalukemisen. Miki on pieni, suurin piirtein korttipakan kokoinen minikirja, jonka voi sujauttaa pieneenkin iltalaukkuun.
Voit unohtaa tiiliskiven kokoiset ja painoiset romaanit, jotka vievät tilaa tax-free ostoksilta käsimatkatavaroissa.
Löydät Otavan Miki-valikoimasta mm. Khaled Hosseinin uusimman kirjan Ja vuoret kaikuivat, joka on tunnepitoinen kertomus kabulilaisista sisaruksista ja heidän arvaamattomasta kohtalostaan.
Nojatuolimatkailijalle sopii myös Juha Vakkurin Afrikan poikki, joka kertoo kirjailijan seitsemän viikon matkasta mantereen läpi hankalinta mahdollista tietä. Mitä kaikkea tähän väliin mahtuu, sitä selvittää Vakkurin ainutlaatuinen matkakertomus.

Puuhasteltavaa

Koko perheen ristikkokirja, Gummerus
14,95e (Suomalainen kirjakauppa)

Veijo Wiren on koonnut kirjaan helppoja sekä vähän haastavampia tehtäviä koko perheen pohdittavaksi ja ratkottavaksi. Mukana on mm. lasten kuvaristikoita, kauan kaivattuja kryptoja ja suosittuja sudokuja ratkaisuineen. Pitkä matka taittuu niin siivillä kuin auton takapenkilläkin.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla