Matkailijan terveysvarusteista yksi tärkeimpiä on kondomi. Väestöliiton nettikaupasta ehkäisyvälineen saa edullisesti.

Matkailijan kannattaa ottaa kondomit mukaan reissuun jo kotimaasta. Näin varmistuu ehkäisyvälineen laatu ja sopivuus. Väestöliitto aloittaa kondomikaupan kuuden vuoden tauon jälkeen.

Hinnalla ratsastetaan

Väestöliitto myy kondomeita nettikaupassa, koska se haluaa varmistaa niiden saatavuuden. Lisäksi ostostapahtumasta haluttiin huomiotaherättämätön. Liitosta muistutetaan, että kondomi on ainoa ehkäisyväline, jolla voi torjua sekä raskauden että sukupuolitaudit. Kuluttajan kannalta ratkaisevaa lienee lisäksi kondomin hinta. Väestöliitto mainostaa myyvänsä kondomipaketin latte-lasillisen hinnalla eli halvemmalla kuin monet muut kondomien maahantuojat. Kymmenen kondomin Protex-paketti maksaa 2,90 euroa.

Perus vai X-large

Valikoimassa on viisi mallia suorasta peruskondomista nysty-, juomu- ja X-large-malliin. Testatuiksi mainostetut tuotteet täyttävät kansainvälisen ISO 4074: 2002 laatustandardin.

-- Kesän jälkeen seksitautitilastoissa on usein ikävä nousupiikki ja tämä kertoo siitä, että kondomi on unohtunut kesälemmessä, seksuaaliterveysklinikan ylilääkäri Dan Apter huomauttaa.

Väestöliiton kondomeista saatava tuotto käytetään kokonaisuudessaan Suomessa tehtävään seksuaalikasvatustyöhön sekä Suomessa asuvien nuorten ja perheiden hyvinvoinnin edistämiseen.

Väestöliiton nettikauppa http://www.vaestoliitto.fi/nettikauppa/kondomit-ja-liukuvoide/

Jos taas mieluummin hankit café latten kuin kondomipaketin, tutki tämä: http://en.wikipedia.org/wiki/Latte