Viski, toffee, haggis ja pubit. Niiltä ei Edinburghissa voi välttyä.

Oluthuuruisen iloittelun lisäksi skottipääkaupunki tarjoaa huikeita makuelämyksiä.

Jokaisella ruokakulttuurilla on omat kummajaisensa. Skoteilla se on haggis, tuhti sisäelinpata. Kansallisruoka tehdään lampaan keitetyistä sisäelimistä sipulin ja kaurajauhon kera. Se keitetään hiljalleen lampaan vatsalaukussa.

Lopputuloksen maku ja olemus muistuttavat kotoista maksalaatikkoamme.

Nykyhaggis kypsennetään padassa. Sitä tarjotaan ruokapubeissa. Parhaat perinnepuitteet tarjoaa Leithin pubivanhus King’s Wark. Kannattaa mennä sinne nälkäisenä, haggis on tyrmäävän täyttävää.

New Townin viehättävä Stac Polly on modernisoinut haggista alkupalaksi käärimällä sitä filotaikinaan ja lorauttamalla puolukkakastiketta kaveriksi. Molempi parempi.

  • Kings Wark, 36 The Shore.

Teksti ja kuvat Mika Remes

Nauti koko artikkeli Edinburghin ravintoloista Matkaoppaan numerosta 4/2012.