Prahan raitovaunu
Prahan raitovaunu

Päätoimittaja Pirkko Puoskari paljastaa, kuka päättää
lomakaupungin, nainen vai mies.

”SAAT VARMAAN REISSATA koko ajan, kun olet töissä matkailulehdessä.” Tämän lauseen kuulen usein. Niin saankin – jos en koko aikaa maailmalla, ainakin nojatuolimatkoilla käyn joka päivä.

Viime aikoina olen shoppaillut Dubaissa, viilettänyt ympäri Kanariaa, syönyt itseni ähkyyn Brysselin huippuravintoloissa ja kiertänyt Vietnamin heimokyliä. Muun muassa niistä kerromme tässä numerossa.

YHTÄ HAUSKAA KUIN reissaaminen on matkakokemusten jakaminen muiden asiaan hurahtaneiden kanssa. Siksi Matkaoppaan lukijoiden aktiivisuus ilahduttaa aina uudelleen.

Laajaan kaupunkilomakyselyymme tuli muutamassa viikossa huikeat 6 632 vastausta. Upeaa!

Käytämme kyselyn aineistoa myös kaupunkijuttujemme kehittämisessä, sillä haluamme tehdä niistä entistäkin hyödyllisempiä.

YKSI AINAKIN ON VARMAA: suomalainen kaupunkilomailija on lajinsa aatelia. Päämäärätön haahuilu ei meille riitä, vaan haluamme nähdä ja kokea mahdollisimman paljon.

Lyhyellä pyrähdyksellä se vaatii hyvää valmistautumista. Paikan päällä se vaatii mukavia kenkiä. Kun kysyimme matkavarusteista unohtuneita tavaroita, eniten mainintoja sai rakkolaastari.

MIELUISIN MATKAKUMPPANI on oma puoliso, ja lomakaupunki valitaan yhdessä. Näin kertoi puolet vastaajista. Mutta kumman sana loppujen lopuksi painaa enemmän, miehen vai naisen?

Miesvastaajista 10 prosenttia sanoi tekevänsä lopullisen kohdevalinnan – naisvastaajista tämän kuitenkin vahvisti vain kaksi prosenttia.

Kun kerroin ristiriidasta omalle miehelleni, hän aivan riemastui.  "No niin, senkin ketkut! Miesparka luulee olevansa pomo, mutta häntä viedäänkin kuin pässiä narussa.”

Mies hiljeni, kun kerroin naisten tulokset. Naisvastaajista 17 prosenttia arveli, että naisen sana painaa enemmän. Miehistä vain 6 prosenttia oli samaa mieltä.

Vaikuttaa siis siltä, että aika moni meistä joutuu jymäytetyksi. Mutta onko sillä loppujen lopuksi väliä? Pääasia, että molemmat ovat tyytyväisiä.

Pirkko Puoskari, pääkirjoitus

Lue kaupunkilomakyselyn tulokset Matkaoppaan numerosta 6/2013.