Makuasioista ei voi kiistellä ja maassa maan tavalla. Kuitenkin, kaikella kunnioituksella: käsi pystyyn kuka haluaisi maistaa matojuustoa tai kissankakkakahvia?

1. Kärpäspannukakut, Malawi

Kaksi kärpästä yhdellä iskulla: kärpäspannukakkuja valmistettaessa saadaan sekä tuotettua ravinteikasta ruokaa että päästään eroon muutamasta ärsyttävästä siivekkäästä. Ohje:  sekoitetaan taikinaan haluttu määrä kärpäsiä ja jätetään metallilevylle aurinkoon paistumaan. Proteiinipitoista ja mikä parasta - ihan ilmaista.

2. Porsaanverivanukas, Iso-Britannia

Veriletuissahan ei suomalaisten mielestä ole mitään outoa, päinvastoin. Mutta kun on kyse hyytelömäisestä vanukkaasta jonka pääraaka-aineena toimii porsaan veri. Ei ehkä se houkuttelevin ruokalaji.

3. Sardinialainen matojuusto, Italia

Lampaanmaitojuusto, jonka sisään on istutettu matoja. Kyseinen matolaji on erityisesti tunnettu lentotaidoistaan, ja juustoa nautittaessa matoset iloisesti hyppelevät monen senttimetrin korkeuteen. Tämä herkku on itse asiassa lailla kielletty kotimaassaan Sardiniassa, sillä sen hygieenisyydestä on eriäviä mielipiteitä. Miksiköhän...

4. Häränkielijäätelö, Japani

Japanilaisilla mielikuvitus lentää jäätelömakuja suunniteltaessa. Myös kaktus-, mustekala- ja katkarapujäätelö ovat varmasti kokeilemisen arvoisia.

5. Sivettikissakahvi, Indonesia

Tämä satoja euroja maksava luksuskahvi on siitä mielenkiintoinen, että sen pavut kulkevat läpi kissaeläimen suoliston. Sivettikissa nauttii ravinnokseen kahvinmarjoja joita se ei kuitenkaan pysty sulattamaan. Niinpä marjat putkahtavat ulos kokonaisina - ja ne sitten kerätään ja jauhetaan kahviksi.

6. Hyytelöity hirven turpa, Alaska

Helppo resepti: ensin hirven turpakarvat revitään irti ja sitten pistetään kuono kattilaan kiehumaan. Annetaan jäähtyä yön yli jääkaapissa. Seuraavana päivänä valmistetaan hyytelöneste ja kaadetaan turvan päälle. Voilà!

Teksti Laura Kuparinen