Matkaopas-lehti tutki kesäliitteessään hintaeroa ja aikaeroa bussi-, juna- ja lentomatkan välillä Helsinki-Rovaniemi-matkalla.

Lentoyhtiöiden hinnat vaihtelevat huomattavasti kyselyajankohdan mukaan. Kun juttua tehtiin toukokuussa, alin arkipäivän lentohinta oli 105 euroa. Lehden ilmestymisen jälkeen lentolipun hinta on laskenut 50 euroon. Lentoaika on alle puolitoista tuntia. Juttua tehdessä junahinta oli huokein, nyt toiseksi huokein. Valtion rautateiden kyydissä matka-aika on kuitenkin pitkä, lähes 10 tuntia, joten yöjuna on järkevä valinta. Makuupaikasta joutuu kuitenkin maksamaan lisää.

Kesällä 2012 yhden hengen makuupaikan saa 92-184 eurolla. Bussimatka on kallein ja matka-aika pisin. Toisaalta linja-autossa on aina tunnelmaa. Lentäen 50 €, matka-aika 1 tunti 20 min. Junalla  87 €, matka-aika 9 tuntia 40 min. Bussilla 126 €, matka-aika 13 tuntia 25 min.

Matkaopas 4/2012 -lehden liitteessä on juttu Paras junareitti, jossa on esitelty Helsinki-Rovaniemen varren parhaat etapit vinkkeineen: Tampere, Jyväskylä, Kuopio, Kajaani ja Oulu.