Matkaopas-lehden lukija kysyy, miten toimittaa rahaa nopeasti tyttärelle reissuun.

Tyttäreni on lähdössä reppureissulle Thaimaahan ja Malesiaan. Miten pitäisi toimia, jos häneltä vaikka varastetaan rahat ja luottokortit? Mikä on nopein ja turvallisin tapa lähettää rahallista apua noinkin kauas? Voiko rahaa lähettää syrjäseuduillekin vai pitääkö avuntarvitsijan hakeutua johonkin suurkaupunkiin?

Nimimerkki Varautuvainen äiti

Vastaus: On suositeltavaa pitää rahat ja luottokortit useissa paikoissa, erillään toisistaan, jotta kaikkea ei menettäisi kerralla. Varastetut luottokortit pitää sulkea välittömästi. Korttien sulkupalvelun puhelinnumero tulee ottaa matkalle mukaan. Rikoksen uhriksi joutuneen kannattaa aina tehdä rikosilmoitus.

Suomesta voi lähettää rahaa ulkomaille kansainvälisiä rahansiirtopalveluita tarjoavien yritysten kautta. Kattavin verkosto on Western Unionilla, jonka toimipisteitä löytyy myös suurkaupunkien ulkopuolelta. Suomesta lähetetyt rahat ovat nostettavissa yleensä kymmenessä minuutissa. Matkasekit ovat turvallinen vaihtoehto käteiselle. Onkin suositeltavaa ottaa osa matkakassasta sekkeinä, sillä ne ovat vakuutettua rahaa siihen saakka, kun ne vaihdetaan käteiseksi. Vakuutus varmistaa, että jos sekit katoavat, korvauksen saa yleensä 24 tunnin kuluessa. Jos sekkejä jää matkalta yli, ne voi säästää seuraavaa reissua varten tai vaihtaa käteiseksi.

Elina Viita, Matkaopas-lehden asiantuntija, Forexin markkinointi- ja viestintäpäällikkö

Matkaopas-lehden Kysy meiltä -palstalle voit lähettää oman kysymyksesi täällä.