Finnair ottaa 28.11. käyttöön uuden check in -palvelun: yhtiö tekee lähtöselvityksen matkustajan puolesta ja lähettää tiedot siitä matkapuhelimeen. Uusi check in on tarjolla kaikille Suomesta lähteville Finnair.in lennoille. Se edellyttää, että matkapuhelimessa on toimiva internetyhteys.

 Puhelimeen tulevassa lähtöselvitysvahvistuksessa on istuinpaikan numero ja linkki mobiilitarkastuskorttiin. Palvelun saa käyttöönsä ilmoittamalla matkapuhelimen numeron lentolipun oston yhteydessä. Aiemmin asiakas on tarkastanut Finnairilta saamansa tekstiviestin tiedot ja hyväksynyt lähtöselvityksen vastaamalla viestiin kirjaimella ”A”. Uudistuksen jälkeen vastausviestiä ei enää tarvitse lähettää.

Lähtöselvitysvahvistuksen ja tarkastuskortin matkapuhelimeensa saa aamupäivällä lähteville lennoille edellisenä iltana klo 17–19 ja iltapäivällä lähteville lennoille noin kolme tuntia ennen koneen lähtöaikaa. Jos on jo itse tehnyt lähtöselvityksen, joko netissä tai mobiilisti, viestiä ei lähetetä.

Lähtöselvityksen Finnairin lennoille voi tehdä 36 tuntia ennen lentoa.  Kentällä mobiilitarkastuskortti avataan ennen turvatarkastukseen siirtymistä ja esitetään viranomaisille. Matkapuhelimessa täytyy olla toimiva internetyhteys linkin avaamiseksi. Muussa tapauksessa tarvitaan paperinen tarkastuskortti, jonka voi noutaa bag drop -tiskiltä. Jos asiakkaalla on ruumaan menevää matkatavaraa, ne jätetään bag drop -tiskille lähtöselvitysaikojen mukaisesti.

Uusi lähtöselvitys on tarjolla kaikille Suomesta lähteville Finnairin lennoille ja Flyben AY2000-sarjan reittilennoille sekä lähes kaikista Finnairin Euroopan reittikohteista lähteville Finnairin lennoille. 

www.finnair.fi