Haaveiletko erikoisesta tittelistä? Tässä pari hyvää vaihtoehtoa hotellialan ammattilaiselle.

Haaveiletko erikoisesta tittelistä? Tässä kolme hyvää vaihtoehtoa hotellialan ammattilaiselle.

1. Kolikonkiillottaja
San Franciscossa Yhdysvalloissa toimivan Hotel Westin St Francisin erikoisin titteli on kolikonkiillottaja. Tämä tärkeä työ sai alkunsa 1930-luvulla, kun hotellijohtaja huomasi kolikoiden likaavan naispuolisten asiakkaiden valkeat hanskat. Johtaja jyrähti, että hotellissa pyörivät kolikot on pestävä joka päivä. Näin on tehty siitä alkaen, vaikka valkoiset hanskat eivät enää välttämättä ole joka matkailijan ota mukaan -listalla. Muuta rahanpesua hotelli ei tiettävästi harrasta. Vinkki: rahan käsittelyn jälkeen matkailijan kannattaa pestä kätensä. Näin voi torjua esimerkiksi vatsataudin riskiä.

http://www.westinstfrancis.com/

2. Pulujen karkottaja
Rambagh Palace Jaipurissa Intiassa haluaa pitää pihansa puluttomana. Niinpä hotelli on palkannut kaksi pulunkarkottajaa, joiden tehtävä on juosta puluja kohti ja pelottaa ne lentoon lintuja satuttamatta. Hotellin nettisivujen virtual tour -toimintoa käyttäessä ymmärtää, miksi pulut viihtyisivät loistavasti ilman karkottajaa esimerkiksi hotellin sisäänkäynnin edessä. Myös upea sisäpiha kiinnostanee kesykyyhkyjä.

http://www.tajhotels.com/Palace/Rambagh%20Palace,JAIPUR/

3. Sorsamestari
Sorsamestari järjestää Memphisissä Yhdysvalloissa Peabody-hotellin kuuluisan sorsaparaatin joka päivä kello 11 ja 17. Työnä on rullata esiin punainen matto ja johdattaa viisi Pohjois-Amerikan sinisorsaa -- yhden uroksen ja neljä naarasta --  hotellin suihkulähteelle luomaan tunnelmaa. Iltaisin mestari johdattaa lintutiimin kattokerrokseen niin sanottuun Royal Duck Palaceen lepäämään seremonian jälkeen. Pelkkää luksusta työ ei ole: myös suihkulähteen puhtaus on mestarin harteilla. Lintutiimi työskentelee kerrallaan vain kolme kuukautta, jonka jälkeen se palautetaan läheiselle maatilalle ja uudet sorsat vaappuvat parrasvaloihin. Sorsamestarina on työskennellyt jo pitkään kolmen lapsen isä Jason Sensat. Sorsamestarin titteli on ollut käytössä 1930-luvulta alkaen.

http://www.peabodymemphis.com/

Sorsien tarina http://www.peabodymemphis.com/peabody-ducks/

Lähde Hotels.com
Kuvassa vertailun vuoksi edellisiä tavanomaisempi hotellityöntekijä.

Lue virolaisen ravintolakriitikon Maris Oravin suositukset Tallinnan baareihin ja ravintoloihin. Niistä löytyy jokaiselle kukkarolle ja moneen makuun.

Tallinna on huipputrendikäs ravintola- ja shoppailukaupunki. Ravintoloiden sisustukset ovat usein kansainvälisen tason helmiä, ja shoppailukierroksen kruunaakin visiitti kauniisti sisutettuun baariin tai päivällinen jossain kaupungin tyylikkäistä ravintoloista.

Tallinnan ravintolat ovat täynnä viikonloppuisin, joten tunnetuimpiin ja kalliimpiin ravintoloihin kannattaa tehdä pöytävaraus.

Kuva Lauri Laan
Kuva Lauri Laan

Parrot minibar

Ravintola-baarin pienet, tapasmaiset annokset tarjoillaan virolaisista käsintehdyistä astioista.

►Vana-Posti 7, facebook.com/parrotminibar

Salt 

Pienessä ja viihtyisässä ravintolassa tarjoillaan välimeren alueen ruokaa. Illallisen kesto viikonloppuisin noin 2,5 tuntia.

►Vase 14, saltrestoran.ee

Umami

Perheystävällinen ravintola tarjoaa hyvää ruokaa vanhassa huvilassa. 

Tunnistaisitko vihannesten maut niitä näkemättä? Neljän ruokalajin illallinen on mahdollista nauttia myös erikseen varattavassa tilassa silmät maskilla peitettyinä. Syömisestä tulee hauskaa ja hiukan jännittävääkin, kun ei näe eikä tiedä, mitä suuhunsa pistää. 

Vai kokeilisitko perinteisempää brunssia? 

Kuva Toñu Tunnel
Kuva Toñu Tunnel

►Kadaka tee 141, umamiresto.ee/en

Klaus

Illallinen upeiden merimaisemien äärellä. Kokeilemisen arvoinen brunssi, hyviä päivän tarjouksia!

►Kalasadama 8, klauskohvik.ee

Pikaruokaa viidellä eurolla

Burger Box

Kaupungin parhaimmat hampurilaiset!

►Kopli 4a, facebook.com/burgerboxbox

Noodle box

Aasialaista vegaaniruokaa.

►Telliskivi 24, facebook.com/Noodle-Box
 

Kokeile myös näitä!

 

Ravintolat

La Bottega

►labottega.ee

Restaurant Juur 

►restoranjuur.ee

Tuljak 

►tuljak.ee

Mon repos

►monrepos.ee

Leipomot

RostPagar

►facebook.com/RostPagar

Bekker

►facebook.com/bekkerpagariari

Baarit

Whisper Sister

Tyylikäs salakapakka, ►facebook.com/whispersisterbar

Frank

Pariisilaistyylinen baari, erinomaisia cocktaileja ja ruokaa, ►frankbistro.ee 

Pudel 

Baari käsityönä valmistettujen oluiden ystäville, ►pudel.ee

Peatus

Piipahda drinkillä Telliskiven alueelle pysäköidyssä junanvaunussa, ►peatus.eu

Kuva PIa Hollo
Kuva PIa Hollo

Nizza, Pariisi ja Amsterdam ovat Jenny Alexandrovan suosikkikaupunkeja.

Matkustipa Jenni Alexandrova sitten Pariisissa tai Turun saaristossa, onnistuneen reissun ainekset ovat samat.

– Loma on lomaa, kun nukutaan niin pitkään kuin nukuttaa, syödään rauhassa aamiaista eikä suunnitella liikoja.

”Yksi nähtävyys per päivä riittää.”

Raukeaan lomarytmiin ei kuulu loputon museoihin jonottelu tai ympäri kaupunkia säntäily.

– Yksi nähtävyys per päivä riittää. Mieluummin fiilistelen jossain sattumalta löytämässäni kahvilassa ja jätän jotain nähtävää seuraavaan kertaan.

Viime vuosina Jenni on päässyt lomamoodiin helpoiten avopuolisonsa Jussi Heikelän ohjaaman veneen kyydissä Suomen saaristossa. Merellä aika menettää merkityksensä.

– Silloin vain lillutaan ja mennään tuulten mukana, ja välillä rantaudutaan johonkin kivaan paikkaan. Se on tosi ihanaa, Jenni kertoo.

”Unohtumattomimpia ovat hetket, kun makaa veneen keulassa kädessä lasi punaviiniä.”

Saaristoluonto on niin kaunis, että se vetää hiljaiseksi puhealan ammattilaisenkin.

– Unohtumattomimpia ovat hetket, kun makaa veneen keulassa kädessä lasi punaviiniä, auringonlasku värjää koko taivaan purppuraksi, ja on niin tyyntä, että kuulee kalan hyppäävän. 

EUROOPAN TOP 3

  1. Nizzassa parasta on valo, meren väri ja se, että kaupungissa on helppo liikkua. Ranta on aika hulinaranta, ja sieltä kannattaakin lähteä vaikka 40 minuutin ajomatkan päähän Cannesiin, missä on rauhallisempaa. Siellä tosin meikäläisillä on varaa juoda vain yksi mojito puoliksi, sillä siitä saa pulittaa 20 euroa.
  2. Pariisissa minun ei tulisi mieleenkään mennä verkkareissa kauppaan, siellä kopistellaan korkkareilla! Minua viehättää ranskalaisten pieni ylimielisyys ja ylpeys siitä, mitä heillä on: vaikkapa juuri ranskalainen keittiö, johon kaikki muut keittiöt perustuvat.
  3. Amsterdam vain 1,5 tunnin lennon päässä on kuin pikku Venetsia. Kaikki on pientä, suloista ja nättiä. Kaupungissa on paljon taidegallerioita ja hyviä ravintoloita.