Aika Lapissa ei käy pitkäksi, kun valitset tarkoituksiisi sopivan hiihtokeskuksen.

Colourbox

Vauhtilaskijoille

Ylläs, Kolari
Tosilaskijankin reisiä kivistää, kun on painanut alas Suomen pisimmän rinteen. Kolme kilometriä pitkän laskun lisäksi Ylläksellä on myös Suomen suurin rinteiden korkeusero, 463 metriä.

Pyhä, Pelkosenniemi
Pyhää pidetään tosilaskijoiden mekkana, eikä suotta. Jalat saa maitohapoille uudessa FIS-rinteessä. Lunta kelpaa pöllyttää, sillä monien mielestä se on Suomen paras pujottelu- ja suurpujottelurinne. Nopea tuolihissi kiidättää laskijan huipulle neljässä minuutissa.

Tasaisen maan hiihtäjille

Saariselkä, Inari
Kiire tulee, jos aikoo sivakoida lomalla läpi kaikki Saariselän alueen 200 huollettua latukilometriä. Valaistua latua löytyy 34 kilometriä, joten illallakaan ei tarvitse jäädä sohvalle nuokkumaan.

Vuokatti, Sotkamo
Aina ei tarvitse lähteä Lappiin, sillä Vuokatissa on yli 100 latukilometriä, hyvät korkeuserot sekä hienot maisemat. Murtsikkareittien korkeusero on parhaimmillaan 165 metriä.

Lapset saavat kunnon vauhdit 80 metrin pituisessa lumilautatunnelissa. Siellä voi harrastaa myös snowtubingia, jossa liu'utaan lumikourussa suurella renkaalla.

Afterista aamunkoittoon

Tahko, Nilsiä
Tahkon rinteiden päällä sijaitsevan Pehkubaarin afterski-hulinat on keskitetty tiettyihin päiviin. Tarkista päivät netistä.

Levi, Kittilä
Afterski kuluu kuin siivillä uudessa Pub Hölmölässä, jossa hämmästeltävää riittää. Sisustus on saanut inspiraationsa suosituista Hölmölän tarinoista. Kylän väki kantoi valoa säkeissä, joten baarin lamput on piilotettu jauhosäkkien sisälle, ruoho kasvaa katosta ja takka loimuaa halkopinossa.

Ruka, Kuusamo
Laskukansa hiljeni, kun Suomen vanhin rinneravintola SkiBistro paloi maan tasalle viime helmikuussa. Konteista rakennetussa tilapäisessä kuppilassa kelpaa kuitenkin nauttia tauosta, uusi Bistro valmistuu ensi vuodeksi. Juhlat jatkuvat pilkkuun asti muissa tunturin ravintoloissa, kuten Pisteessä ja Zonessa.

Lapset seikkailevat Rukalla omalla reitillään. Rosan ja Rudolfin laskureitin varrella on muun muassa oikeita poroja ja läpilaskettava talo.


Jos Gran Canaria on jo nähty, mutta kohtuullinen lentomatka houkuttaa, lähde La Gomeralle.

Gran Canaria on Kanariansaarten klassikko, josta löytyy aurinkoa, viinitarhoja, mukavaa ajanvietettä sekä hyvät ostosmahdollisuudet.

Joko olet kokenut nämä helmet?

  1. Puerto de Mogan, Kanarian Venetsia, on sympaattinen päiväkohde. Nappaa herkkujäätelö Gelatomaniasta ja istahda ihastelemaan alueen veneitä. Avenida Varadero 20, Puerto de Mogan.
  2. Vuokraa auto ja tee retki Gran Canarian ihaniin vuoristokyliin. Suuntaa Teroriin ja kuvaa uskomattomat, kanarianmännystä tehdyt parvekkeet!

Puerto de Mogan on ihastuttava pikkukylä. Kuva: Shutterstock
Puerto de Mogan on ihastuttava pikkukylä. Kuva: Shutterstock

Jos kaipaat jotain uutta, valitse kohteeksi La Gomera. Sen vihreiden kukkuloiden kauniissa kylissä paikalliset toivottavat vierailijat tervetulleiksi. Erinomaiset patikointimahdollisuudet ja koskematon luonto houkuttelevat luonnonystäviä tälle pienelle Kanariansaarelle.

  1. Casa rural, La Gomeran oma majoitusmuoto eli mökki- tai maatilamajoitus luonnon helmassa, tarjoaa persoonallisia yöpymisvaihtoehtoja. Nuku ihanassa Hotel Rural Ibo Alfarossa, jonka terassilta on upeat näkymät Atlantille. Kahden hengen huone alkaen 70 € / yö.
  2. San Sebastíanissa, saaren pienessä, mutta maalauksellisessa pääkaupungissa, on viihtyisiä ravintoloita ja putiikkeja. Testaa kehuttu La Salamandra -ravintola. Calle Real 16, 38800 San Sebastían.
  3. Valle Gran Rey on täynnä loistavia vaellusmahdollisuuksia. Pulahda vaelluksen jälkeen mereen joltain kylää ympäröivältä rannalta. Valle Gran Reyn upeaa aluetta voi ihastella myös Mirador Ermita del Santon näköalapaikalta.

Seuraava reissu mielessä? Etelä-Korean pääkaupunki on vaihtelua Aasiaa nähneelle.

Soul on kutsuva kohde matkailijalle, joka on kolunnut maailman mantuja jo ristiin ja rastiin. Kaupungissa päivät kuluvat palatseissa, temppeleissä ja teehuoneissa. Illan hämärtyessä voi ihastella kaupungin valomerta näköalatornissa.

1. Bukchon Hanok Village

Kävelyretki kapeilla ja mäkisillä Bukchon Hanok Villagen kujilla vie keskelle korealaista perinnekylää, vaikka ollaan aivan suurkaupungin keskustassa, korkeiden pilvenpiirtäjien tuntumassa.

Alueelta löytyy paljon pieniä taidegallerioita, putiikkeja, ravintoloita ja suloisia teehuoneita, joissa teetä nautiskellaan lattialla tyynyn päällä istuen.

2. Gwangjangin markkinat

Soulissa kannattaa pistäytyä katetulla markkina-alueella, Gwangjang Marketissa. Käytävillä istutaan höyryävien katuruokakojujen ympärillä ja kokeillaan paikallisia erikoisuuksia. Vihanneksia, hedelmiä, erilaisia kimchejä, makkaroita, possunkärsiä ja -sorkkia myydään keskellä ostoskäytävää.

3. Namsan Seoul Tower

Auringonlaskua ja kaupungin sykkivää valomerta kannattaa nousta ihailemaan Namsam-kukkulan huipulle, 236 metriä korkean N Seoul Towerin näköalatasanteelle. Tornin juureen on vuosien saatossa muodostunut valtava rakkauslukkojen keskittymä.