Miltä kuulostaisi yö lasi-iglussa? Kuva: Kakslauttanen Arctic Resort
Miltä kuulostaisi yö lasi-iglussa? Kuva: Kakslauttanen Arctic Resort

Näyttävät videot ja kuvat Saariselän lasi-iglukylästä leviävät sosiaalisessa mediassa.

Suomi on ollut matkailumaana nosteessa viime aikoina: ulkomaiset lehdet suitsuttivat kesällä Helsinkiä ja hiljattain matkakirjajätti Lonely Planet valitsi Suomen kolmanneksi parhaaksi matkakohteeksi ensi vuonna.

Matkailijoiden kestosuosikki ja kiinnostuksen kohde on tietenkin eksoottinen Lappi. Saariselän Kakslauttanen Arctic Resort -lomakeskus on niittänyt sosiaalisessa mediassa maailmanmainetta lasi-iglukylällään. Esimerkiksi viime talvena ulkomailla  uutisoitiin australialaisparin seikkailuhäistä lomakeskuksessa. Kakslauttanen onkin suosittu hääpaikka.

Viimeisimpänä lumi-iglua hehkuttaa suosittu Buzzfeed-sivusto hurmaavalla videollaan. Sunnuntaina julkaistu video on katsottu Facebookissa jo lähes miljoona kertaa, ja se on kerännyt yli 16 000 tykkäystä ja yli 7 000 kommenttia.

”Tässä suomalaishotellissa on lasi-igluja, joissa voit katsella revontulia sängystä”, kuuluvat saatesanat.

Lasi-iglut ovat auki revontulisesongin ajan: elokuun lopusta huhtikuun loppuun. Niitä on kahdelle ja neljälle hengelle, ja sisällä on tietenkin huoneenlämpöistä.

Matkailijat myös jakavat lasi-iglukylästä upeita kuvia Instagramissa.

Seeprakuvio on hieman yllättävä sisustusratkaisu igluun.

Moni ihastelee lasi-igluja sosiaalisessa mediassa.

”Suomi taisi juuri päihittää Islannin, mutta hitto soikoon, kun se on kallista”, eräs kommentoija kirjoittaa Buzzfeedin videon kommenteissa.

Romanttisen kohteen yksityisyys kuitenkin mietityttää.

”Supercool idea. Paitsi että en ole niin ihastunut siihen, että ihmiset näkevät minut sängyssä. Mieheni kanssa, jos tiedätte, mitä tarkoitan”, kuuluu toinen kommentti, joka on kirvoittanut sata tykkäystä.

Jeppeliini

Lapin lasi-igluhotellista tuli somesensaatio maailmalla: ”Suomi taisi juuri päihittää Islannin”

Vastaavia lasi-igluhotelleja löytyy myös Ruotsista, Norjasta ja Kanadasta, hintataso Suomen tasoa (joku moitti kalleutta). Pohjoisessa on kalliimpaa mutta se onneksi suojelee meitä massaturismin ongelmilta... tänne tulee turisteja joilla on pätäkkää eikä halpojen kännimatkojen perässä juoksevia juntteja, meillä on örveltäjiä ihan riittävästi momasta takaa.
Lue kommentti
hehh momastapa hyvinkin

Lapin lasi-igluhotellista tuli somesensaatio maailmalla: ”Suomi taisi juuri päihittää Islannin”

Jeppeliini kirjoitti: Vastaavia lasi-igluhotelleja löytyy myös Ruotsista, Norjasta ja Kanadasta, hintataso Suomen tasoa (joku moitti kalleutta). Pohjoisessa on kalliimpaa mutta se onneksi suojelee meitä massaturismin ongelmilta... tänne tulee turisteja joilla on pätäkkää eikä halpojen kännimatkojen perässä juoksevia juntteja, meillä on örveltäjiä ihan riittävästi momasta takaa. Momasta:) takaa tuntuu riittävän moittijoitakin Suomessa huohh )!
Lue kommentti

Lue virolaisen ravintolakriitikon Maris Oravin suositukset Tallinnan baareihin ja ravintoloihin. Niistä löytyy jokaiselle kukkarolle ja moneen makuun.

Tallinna on huipputrendikäs ravintola- ja shoppailukaupunki. Ravintoloiden sisustukset ovat usein kansainvälisen tason helmiä, ja shoppailukierroksen kruunaakin visiitti kauniisti sisutettuun baariin tai päivällinen jossain kaupungin tyylikkäistä ravintoloista.

Tallinnan ravintolat ovat täynnä viikonloppuisin, joten tunnetuimpiin ja kalliimpiin ravintoloihin kannattaa tehdä pöytävaraus.

Kuva Lauri Laan
Kuva Lauri Laan

Parrot minibar

Ravintola-baarin pienet, tapasmaiset annokset tarjoillaan virolaisista käsintehdyistä astioista.

►Vana-Posti 7, facebook.com/parrotminibar

Salt 

Pienessä ja viihtyisässä ravintolassa tarjoillaan välimeren alueen ruokaa. Illallisen kesto viikonloppuisin noin 2,5 tuntia.

►Vase 14, saltrestoran.ee

Umami

Perheystävällinen ravintola tarjoaa hyvää ruokaa vanhassa huvilassa. 

Tunnistaisitko vihannesten maut niitä näkemättä? Neljän ruokalajin illallinen on mahdollista nauttia myös erikseen varattavassa tilassa silmät maskilla peitettyinä. Syömisestä tulee hauskaa ja hiukan jännittävääkin, kun ei näe eikä tiedä, mitä suuhunsa pistää. 

Vai kokeilisitko perinteisempää brunssia? 

Kuva Toñu Tunnel
Kuva Toñu Tunnel

►Kadaka tee 141, umamiresto.ee/en

Klaus

Illallinen upeiden merimaisemien äärellä. Kokeilemisen arvoinen brunssi, hyviä päivän tarjouksia!

►Kalasadama 8, klauskohvik.ee

Pikaruokaa viidellä eurolla

Burger Box

Kaupungin parhaimmat hampurilaiset!

►Kopli 4a, facebook.com/burgerboxbox

Noodle box

Aasialaista vegaaniruokaa.

►Telliskivi 24, facebook.com/Noodle-Box
 

Kokeile myös näitä!

 

Ravintolat

La Bottega

►labottega.ee

Restaurant Juur 

►restoranjuur.ee

Tuljak 

►tuljak.ee

Mon repos

►monrepos.ee

Leipomot

RostPagar

►facebook.com/RostPagar

Bekker

►facebook.com/bekkerpagariari

Baarit

Whisper Sister

Tyylikäs salakapakka, ►facebook.com/whispersisterbar

Frank

Pariisilaistyylinen baari, erinomaisia cocktaileja ja ruokaa, ►frankbistro.ee 

Pudel 

Baari käsityönä valmistettujen oluiden ystäville, ►pudel.ee

Peatus

Piipahda drinkillä Telliskiven alueelle pysäköidyssä junanvaunussa, ►peatus.eu

Kuva PIa Hollo
Kuva PIa Hollo

Nizza, Pariisi ja Amsterdam ovat Jenny Alexandrovan suosikkikaupunkeja.

Matkustipa Jenni Alexandrova sitten Pariisissa tai Turun saaristossa, onnistuneen reissun ainekset ovat samat.

– Loma on lomaa, kun nukutaan niin pitkään kuin nukuttaa, syödään rauhassa aamiaista eikä suunnitella liikoja.

”Yksi nähtävyys per päivä riittää.”

Raukeaan lomarytmiin ei kuulu loputon museoihin jonottelu tai ympäri kaupunkia säntäily.

– Yksi nähtävyys per päivä riittää. Mieluummin fiilistelen jossain sattumalta löytämässäni kahvilassa ja jätän jotain nähtävää seuraavaan kertaan.

Viime vuosina Jenni on päässyt lomamoodiin helpoiten avopuolisonsa Jussi Heikelän ohjaaman veneen kyydissä Suomen saaristossa. Merellä aika menettää merkityksensä.

– Silloin vain lillutaan ja mennään tuulten mukana, ja välillä rantaudutaan johonkin kivaan paikkaan. Se on tosi ihanaa, Jenni kertoo.

”Unohtumattomimpia ovat hetket, kun makaa veneen keulassa kädessä lasi punaviiniä.”

Saaristoluonto on niin kaunis, että se vetää hiljaiseksi puhealan ammattilaisenkin.

– Unohtumattomimpia ovat hetket, kun makaa veneen keulassa kädessä lasi punaviiniä, auringonlasku värjää koko taivaan purppuraksi, ja on niin tyyntä, että kuulee kalan hyppäävän. 

EUROOPAN TOP 3

  1. Nizzassa parasta on valo, meren väri ja se, että kaupungissa on helppo liikkua. Ranta on aika hulinaranta, ja sieltä kannattaakin lähteä vaikka 40 minuutin ajomatkan päähän Cannesiin, missä on rauhallisempaa. Siellä tosin meikäläisillä on varaa juoda vain yksi mojito puoliksi, sillä siitä saa pulittaa 20 euroa.
  2. Pariisissa minun ei tulisi mieleenkään mennä verkkareissa kauppaan, siellä kopistellaan korkkareilla! Minua viehättää ranskalaisten pieni ylimielisyys ja ylpeys siitä, mitä heillä on: vaikkapa juuri ranskalainen keittiö, johon kaikki muut keittiöt perustuvat.
  3. Amsterdam vain 1,5 tunnin lennon päässä on kuin pikku Venetsia. Kaikki on pientä, suloista ja nättiä. Kaupungissa on paljon taidegallerioita ja hyviä ravintoloita.