Kuvat Shutterstock
Kuvat Shutterstock

Lontoo, Kööpenhamina, Singapore, Berliini... Tunnetut matkailijat ja ulkosuomalaiset kertovat parhaat shoppailuosoitteet, nähtävyydet ja elämykset kahdeksaan kaupunkiin.

Tukholma, Ruotsi

Näyttelijä Laura Malmivaara on tehnyt Lauran matkakuvia: Tukholma -tv-ohjelmaa.

Piknik Tukholman saaristossa. Tukholman pikkusaariin ehtii hyvin tutustua viikonloppumatkalla. Nopeimmin keskustasta pääsee lautalla Fjäderholmarnan saarelle.

"Fjäderholmarna on todella idyllinen saari. Periltä löytyy kivoja putiikkeja, kahviloita ja ruokapaikkoja. Siellä on myös kesäteatteri."

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka saarella on ravintoloita, Malmivaara kannustaa pakkaamaan mukaan omat piknik-eväät. Sellaiset on helppo napata vaikkapa Södermalmilla sijaitsevasta maalaispuoti Cajsa Wargista (Renstiernas gata 20).

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Södra Teatern. Terassilta on huikeat näkymät yli Tukholman: Södermalmin korkeuksista näköala aukeaa kohti Djurgårdenia ja Skeppsholmenia.

"En varmaan ikinä kyllästy katselemaan sitä näkymää."

Terassilla on keväisin mukava nauttia lasi viiniä ja katsella merimaisemaa. Viikonloppuisin ohjelmassa on suosittu jazz-brunssi, ja iltaisin tarjolla on monenlaista viihdettä stand upista konsertteihin. Mosebacke Torg 1–3

Lontoo, Iso-Britannia

Kenkä- ja asustesuunnittelija Aki Choklat antaa vinkit kotikaupunkinsa Lontoon löytöihin.

Cordings. "Ehdoton tweed-kauppa. Sieltä löytyvät brittimaalaistyyliset polvihousut ja hauskat hatut."

James Smith and Sons. "Uskomaton sateenvarjokauppa – ja Lontoossa kyllä tiedetään, miten hyvä sateenvarjo tehdään." Hazelwood House, 53 New Oxford Street

Diverso. "Kaksi lontoolaista suunnittelijaa on luonut modernin konseptin, jonka kaikki tuotteet ovat raikkaita ja tehty sataprosenttisesti Italiassa. Laatu on siis kohdallaan." 23 St. Christophers Place

Wallace Collection. Museon haarniskakokoelma on mahtava ja upea sisäpuutarharavintola sopii teehetkelle. Hertford House, Manchester Square

Kreikan saaret

Muusikko-kirjailija Kauko Röyhkä lomailee vaimonsa ja poikansa kanssa keväisin kuukauden Kreikan pikkusaarilla. Toukokuussa saarilla on puolet halvempaa kuin sesonkina.

Poros ja Hydra. "Poroksessa kannattaa käydä, jos haluaa nähdä luksuselämää, kuten rikkaiden mahtipontisia huvijahteja. Myös Hydra on kaunis, vaikkakin kallis paikka. Muusikko Leonard Cohenilla on ollut siellä huvila."

Patmos. Legendan mukaan apostoli Johannes kirjoitti saarella Ilmestyskirjan. "Näkymät luostarivuorelta ovat aivan uskomattomat. Minulla eikä puolisollani Olgalla ole ajokorttia, mutta kaikilla saarilla historiallisia paikkoja pääsee hämmästelemään kävellen tai julkisilla."

Kööpenhamina, Tanska

Ratsuttaja Marko Björs on asunut Tanskassa ja käynyt Kööpenhaminassa yli kymmenen kertaa.

Tivoli. Yli kahdeksan hehtaarin kokoinen huvipuisto perustettiin jo vuonna 1843. Se on nähtävyys, vaikkei laitteista välittäisikään. "Rakastuin Tivolin taianomaiseen henkeen ja klovneihin jo pienenä poikana." Vesterbrogade 3, ydinkeskustassa. www.tivoli.dk

Churchill-puisto. Puistot ja hiekkarannat ovat vilkkaan kaupungin rauhoittumispaikkoja. "Käyn mielelläni paistattelemassa päivää merenrannalla sijaitsevassa Churchill-puistossa. Siellä komeilee Pieni merenneito -patsas."

Trendeistä kiinnostuneille Marko suosittelee Strøget-kävelykatua.

Antalya, Turkki

Matkaoppaat-sarjasta tuttu Detur-matkatoimiston aluejohtaja Terhi Alanya asuu osan vuodesta Turkissa.

Aquarium. "Maailman pisin vedenalainen akvaariotunneli, jossa voi pelästyä turvallisesti vaikka haita." www.antalyaaquarium.com

Güllük-katu. Pitkän kadun varrella on paljon pieniä putiikkeja, joissa myydään kaikkea vaatteista kodintarvikkeisiin. "Monissa liikkeissä kannattaa tinkiä!"

Singapore

Catering-yrittäjä Meri-Tuuli Lindström tutustui Singaporeen tehdessään Saran ja Merituulin metropolit -matkailuohjelmaa.

Grillaa puistossa. Saarivaltion puistot täyttyvät viikonloppuisin grillaajista. "Buukkaa netistä oma grillipisteesi, osta raaka-aineet marketista ja nauti iltapäivästä!"

Maista räätälöityä drinkkiä. Haji Lanea kehutaan boheemiksi shoppailukaduksi. Meri-Tuulin mielestä Helsingin Punavuoressa on kuitenkin paljon boheemimpaa. "Bar Stories on Haji Lanen kiinnostavin paikka. Baarin miksologit sekoittavat jokaiselle oman räätälöidyn drinkin. Ei siis kannata hämmentyä, jos henkilökunta tiedustelee lempiväriäsi tai millaisella tuulella olet ollut." Haji Lane 57A, 2. kerros

Berliini, Saksa

LCMDF-yhtyeen sisarukset Emma ja Mia Kemppainen asuvat Berliinissä.

Lavanderia Veccia. Ihana italialainen ravintola pienellä sisäpihalla. "Syömään pääsee vain, jos on varannut pöydän etukäteen." Flughafenstraße 46, Neukölln. www.lavanderiavecchia.de

Yam Yam. Kiva hengailumesta varsinkin sunnuntaisin. "Täältä saa supertulista korealaista ruokaa. Kannattaa testata dumpling-keittoa, merileväsalaattia ja henkilökohtaista lemppariani bibimbabia", Emma sanoo. Alte Schönhauser Straße 6, Mitte. www.yamyam-berlin.de

Pietari, Venäjä

Näyttelijä Eeva Putro on asunut Pietarissa neljä vuotta.

Vasilinsaari. Saari on erillinen alue Pietarin keskustan tuntumassa. "Tykkään erityisesti satama-alueen neuvostoaikaisesta arkkitehtuurista. Kolhot talot ovat romanttisia. Rannoilla kannattaa käppäillä päivisin, iltaisin voi olla rauhatonta."

Kanaalit. Kanaalit ja yli 300 siltaa halkovat kaupunkia. Nevski prospekt -pääkadulta lähtee kaksi kanaalia. "Kävelyretket kanaalien rannoilla ovat rentouttavia, ja silloilta on kauniit näkymät."

Me Naisten ja Matkaoppaan Parhaat kaupunkilomat -erikoislehti on ilmestynyt. Lehti vie sinut rennosti reissuun ja tarjoaa parhaat vinkit kaupunkilomailuun viihdyttävässä paketissa!
Sisältö jatkuu mainoksen alla