New Yorkiin voi nyt tutustua tekstariturneella.

Kun seuraavan kerran suunnistat New Yorkiin, pestaa kännykkä matkaoppaaksi uudesta NY The Game -palvelusta. Sen avulla Isoon Omenaan tutustumisesta voi tehdä Amazing Race -henkisen pikkuseikkailun mutta ilman läkähdyttäviä extremesuorituksia.

Homma toimii niin, että matkaaja tilaa The Gamesta retken haluamaansa kaupunginosaan. Ohjelma ilmoittaa lähtöpisteen ja opastaa seikkailijaa tekstiviestien avulla. Etenemisohjeet tulevat arvoitusten muodossa: kun esimerkiksi osaat nimetä edessäsi pönöttävän Empire State Buildingin, saat vihjeen seuraavaan kohteeseen. Jos vastausta ei keksi, voi pyytää lisävihjeitä tai ohittaa kysymyksen.

Kierrokset ovat kävelyretkiä ja kestävät 2–3 tuntia. Kierros Greenwichissä johdatti muun muassa Frendit-sarjan talolle, Amerikan vanhimman kirkon portaille ja muodikkaan kaupunginosan kalleimman asunnon eteen. Retki oli hauska, opettavainenkin ja vei kujille, joille ei muuten olisi eksynyt.

Retket maksavat 20 dollaria per puhelin. Palvelu toimii amerikkalaisissa matkapuhelimissa, mutta ulkomaan eläville The Game järjestää vuokrakännykän.

www.newyorkthegame.com