Sarjakuvataiteilija Kaisa Leka, 30, nauttii kiireettömästä matkanteosta pyörän selässä. Lomalla hän asuu halvasti mutta ei tingi ruokavaliostaan.

Reissutapa

Mieheni, graafikko Christoffer on kumppanini joka reissussa. Tykkäämme samoista asioista, ja meillä on sama huumorintaju. Meillä on aina seuraava matka suunnitteilla.

Asun halvasti retkeilymajoissa tai tuttujen luona, mutta muuten törsäilen. Jos vastaan tulee ihana paikallisen suunnittelijan vaate, ostan sen. Suomessa elän säästäväisesti.

Tykkään kaupunkimatkoista. Kävelen paljon ja katson, mitä putkahtaa vastaan. Auton vuokraus ei ole tullut mieleenkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lentäminen on mielikuvitukseton ja epäekologinen tapa matkustaa, mutta maapallo on liian iso. Maksan Maan Ystäville lentoveroa kymmenen prosenttia lennon hinnasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Matkamuistoja

Pyöräilimme Christofferin kanssa koko matkan Jäämerelle kesällä 2007 ja viime kesänä Nizzaan. On hienoa tehdä matkaa kiireettömästi monta viikkoa.Uskomme hindulaisuuteen ja sielunvaellukseen. Kävimme 2007 Intiassa kiertämässä Vrindavanan kaupungin temppeleitä ja yövyimme ashramissa, jossa heräsimme neljältä aamulla.

Teimme häämatkan Kaliforniaan 2003. Vietimme Los Angelesissa rantalomaa ja kävimme hindutemppelissä punapuumetsässä.

Vierailen joka vuosi Tukholman sarjakuvafestivaaleilla. Siellä on huikea tunnelma. Löydän aina uusia, kiinnostavia sarjakuvia.

Uimajalat mukaan

Kävelen metallisilla jalkaproteeseilla. Ne alkavat aina hälyttää lentokentän turvatarkastuksessa. Suomessa vartijat vain taputtelevat, Amerikassa minut syynätään tarkkaan.

Jalkojeni ruuvit ruostuvat vedessä. Jos matkakohteessa pääsee uimaan, pakkaan mukaan uimajalat, joiden ruuvit ovat ruostumatonta terästä. Ne vievät tuhottomasti tilaa. Siksi minulla on usein valtava matkalaukku.

Proteesit haittaavat matkalla vain, jos polveen tulee finni tai hellettä on yli 30 astetta.

Kasvisherkkuja maailmalla

Olen kasvissyöjä eettisistä syistä enkä käytä alkoholia. En tingi ruokavaliostani matkoillakaan.

Yhdysvalloissa tärkeä osa reissua on hyvien kasvisravintoloiden koluaminen. New Yorkin Gobosta (401 6th Avenue) ja San Franciscon Milleniumista (580 Geary Street) saa mielettömiä kasvisherkkuja.

Ranskan kasvisruokakulttuuri on surkea – se on pihvi- ja punaviinimaa. Onneksi siellä on ihania leipomoita ja toreja, joilta voi ostaa tuoreita hedelmiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla