Hamina Tattoo -tapahtuma täyttää tänä vuonna jo 20 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi kasaan on saatu kunnianhimoinen ohjelmapaketti.

Hamina Tattoo -tapahtuma täyttää tänä vuonna jo 20 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi kasaan on saatu kunnianhimoinen ohjelma.

Ensimmäinen Hamina Tattoo järjestettiin kesäkuussa 1990. Alun perin sotilasmusiikkipäivien otsikolla ollut ajatus syntyi jo 1980-luvun alkupuolella matkailutoimen piirissä. Matkailija on siis haluttu vieras Haminaan.

Tänä vuonna runsaan viikon kestävä tapahtuma alkaa sunnuntaina 1.8. juhlakonsertilla Hamina Bastionissa. Alkuviikon soittokuntakonsertit pidetään aiemmista vuosista poiketen Haminan Liikuntahallissa. Ulkoilmakonsertteja on tarjolla maanantaista alkaen Kesäpuistossa ja Tervasaaressa.

Hamina Tattoo huipentuu loppuviikolla paraatiin kaupungilla ja pääesityksiin Bastionissa. Kotimaisen viihteen kärkinimiä kuullaan loppuviikosta Viihdeteltassa.

Tapahtuman yleisömäärä on kasvanut runsaaseen 80 000 henkeen. Lisäksi tapahtuma on välitetty erikoisohjelmina sadoille tuhansille tv-katsojille Suomessa ja Ruotsissa.

Kiehtovia poimintoja ohjelmasta

To 5.8.2010 klo 19.00
 Toivo Kärki, On elon retki näin -viihdekonsertti, Haminan Liikuntahalli. Ilmavoimien Big Band solisteina tangokuninkaalliset Saija Varjus ja Erkki Räsänen, Kärki-kilpailun voittajat Kaija Pietilä ja
Mia Leivo sekä sota-ajan laulujen tulkki tenoriluutnantti Raimo Salo. Konsertin juontaa Heikki Kahila.

7.8. klo 11
Yhdysvaltain armeijan Eurooppa-yhtye ja kuoro, The U.S.Army Europe Band and Chorus, Yhdysvallat. Ilmainen puistokonsertti Haminan keskustassa.

5.8 klo 11 ja 8.8. klo 13
Belgian ilmavoimien kuninkaallinen yhtye -- The Royal Band of the Belgian Air Force, merenrantakonsertti, Tervasaari.

Lähde ja lisätiedot 

http://www.haminatattoo.com/

Haminan kaupungin matkailusivusto
http://www.hurmaavahamina.fi/

Lue virolaisen ravintolakriitikon Maris Oravin suositukset Tallinnan baareihin ja ravintoloihin. Niistä löytyy jokaiselle kukkarolle ja moneen makuun.

Tallinna on huipputrendikäs ravintola- ja shoppailukaupunki. Ravintoloiden sisustukset ovat usein kansainvälisen tason helmiä, ja shoppailukierroksen kruunaakin visiitti kauniisti sisutettuun baariin tai päivällinen jossain kaupungin tyylikkäistä ravintoloista.

Tallinnan ravintolat ovat täynnä viikonloppuisin, joten tunnetuimpiin ja kalliimpiin ravintoloihin kannattaa tehdä pöytävaraus.

Kuva Lauri Laan
Kuva Lauri Laan

Parrot minibar

Ravintola-baarin pienet, tapasmaiset annokset tarjoillaan virolaisista käsintehdyistä astioista.

►Vana-Posti 7, facebook.com/parrotminibar

Salt 

Pienessä ja viihtyisässä ravintolassa tarjoillaan välimeren alueen ruokaa. Illallisen kesto viikonloppuisin noin 2,5 tuntia.

►Vase 14, saltrestoran.ee

Umami

Perheystävällinen ravintola tarjoaa hyvää ruokaa vanhassa huvilassa. 

Tunnistaisitko vihannesten maut niitä näkemättä? Neljän ruokalajin illallinen on mahdollista nauttia myös erikseen varattavassa tilassa silmät maskilla peitettyinä. Syömisestä tulee hauskaa ja hiukan jännittävääkin, kun ei näe eikä tiedä, mitä suuhunsa pistää. 

Vai kokeilisitko perinteisempää brunssia? 

Kuva Toñu Tunnel
Kuva Toñu Tunnel

►Kadaka tee 141, umamiresto.ee/en

Klaus

Illallinen upeiden merimaisemien äärellä. Kokeilemisen arvoinen brunssi, hyviä päivän tarjouksia!

►Kalasadama 8, klauskohvik.ee

Pikaruokaa viidellä eurolla

Burger Box

Kaupungin parhaimmat hampurilaiset!

►Kopli 4a, facebook.com/burgerboxbox

Noodle box

Aasialaista vegaaniruokaa.

►Telliskivi 24, facebook.com/Noodle-Box
 

Kokeile myös näitä!

 

Ravintolat

La Bottega

►labottega.ee

Restaurant Juur 

►restoranjuur.ee

Tuljak 

►tuljak.ee

Mon repos

►monrepos.ee

Leipomot

RostPagar

►facebook.com/RostPagar

Bekker

►facebook.com/bekkerpagariari

Baarit

Whisper Sister

Tyylikäs salakapakka, ►facebook.com/whispersisterbar

Frank

Pariisilaistyylinen baari, erinomaisia cocktaileja ja ruokaa, ►frankbistro.ee 

Pudel 

Baari käsityönä valmistettujen oluiden ystäville, ►pudel.ee

Peatus

Piipahda drinkillä Telliskiven alueelle pysäköidyssä junanvaunussa, ►peatus.eu

Kuva PIa Hollo
Kuva PIa Hollo

Nizza, Pariisi ja Amsterdam ovat Jenny Alexandrovan suosikkikaupunkeja.

Matkustipa Jenni Alexandrova sitten Pariisissa tai Turun saaristossa, onnistuneen reissun ainekset ovat samat.

– Loma on lomaa, kun nukutaan niin pitkään kuin nukuttaa, syödään rauhassa aamiaista eikä suunnitella liikoja.

”Yksi nähtävyys per päivä riittää.”

Raukeaan lomarytmiin ei kuulu loputon museoihin jonottelu tai ympäri kaupunkia säntäily.

– Yksi nähtävyys per päivä riittää. Mieluummin fiilistelen jossain sattumalta löytämässäni kahvilassa ja jätän jotain nähtävää seuraavaan kertaan.

Viime vuosina Jenni on päässyt lomamoodiin helpoiten avopuolisonsa Jussi Heikelän ohjaaman veneen kyydissä Suomen saaristossa. Merellä aika menettää merkityksensä.

– Silloin vain lillutaan ja mennään tuulten mukana, ja välillä rantaudutaan johonkin kivaan paikkaan. Se on tosi ihanaa, Jenni kertoo.

”Unohtumattomimpia ovat hetket, kun makaa veneen keulassa kädessä lasi punaviiniä.”

Saaristoluonto on niin kaunis, että se vetää hiljaiseksi puhealan ammattilaisenkin.

– Unohtumattomimpia ovat hetket, kun makaa veneen keulassa kädessä lasi punaviiniä, auringonlasku värjää koko taivaan purppuraksi, ja on niin tyyntä, että kuulee kalan hyppäävän. 

EUROOPAN TOP 3

  1. Nizzassa parasta on valo, meren väri ja se, että kaupungissa on helppo liikkua. Ranta on aika hulinaranta, ja sieltä kannattaakin lähteä vaikka 40 minuutin ajomatkan päähän Cannesiin, missä on rauhallisempaa. Siellä tosin meikäläisillä on varaa juoda vain yksi mojito puoliksi, sillä siitä saa pulittaa 20 euroa.
  2. Pariisissa minun ei tulisi mieleenkään mennä verkkareissa kauppaan, siellä kopistellaan korkkareilla! Minua viehättää ranskalaisten pieni ylimielisyys ja ylpeys siitä, mitä heillä on: vaikkapa juuri ranskalainen keittiö, johon kaikki muut keittiöt perustuvat.
  3. Amsterdam vain 1,5 tunnin lennon päässä on kuin pikku Venetsia. Kaikki on pientä, suloista ja nättiä. Kaupungissa on paljon taidegallerioita ja hyviä ravintoloita.