Istanbulissa ei ole pulaa huikeista näköaloista. Kuva: Shutterstock
Istanbulissa ei ole pulaa huikeista näköaloista. Kuva: Shutterstock

Rantahengailua, basaareja ja kulttuuririentoja. Nämä upeat kaupungit houkuttelevat nyt matkailijoita.

1. Istanbul

Meşhur bayır😬

Kuva, jonka ! ilkin karacan karakuş (@ilkinkaracan) julkaisi

Eurooppa ja Aasia kohtaavat kiehtovassa Istanbulissa. Kaupungissa voi tehdä löytöjä basaareissa, ihailla arkkitehtuuria ja siemailla maukasta omenateetä.

2. Rooma

Sunsets and rooftops #romanity

Kuva, jonka Nicolee Drake (@cucinadigitale) julkaisi

Yksi Euroopan suosituimmista – ja romanttisimmista – kaupunkikohteista on nyt myös trendimatkaajan valinta. Rooma on parhaimmillaan syksyllä ja keväällä. Keskikesällä kaupunki on usein tukahduttavan kuuma ja täynnä turisteja.

3. Miami

Aurinkoinen Miami on täydellinen paikka, jos kaipaat sekä letkeää rantahengailua että suurkaupungin menoa. Floridan isoimman kaupungin pastellisävyt ja art deco -arkkitehtuuri miellyttävät silmää.

4. Dublin

Irlannin pääkaupungissa riittää kulttuuritarjontaa, kuten teattereita ja elävää musiikkia. Toki Dublin on myös oluen ystävien mekka.

5. Toronto

Major 🔑 Photo by » @typicalmitul #yourtoronto

Kuva, jonka Your Toronto (@yourtoronto) julkaisi

Metropoli on kuin Kanadan New York, sillä se on kulttuurien sulatusuuni. Eläväinen kaupunki vilisee shoppailumahdollisuuksia, pilvenpiirtäjiä ja kaikenlaisia tapahtumia jazzfestivaaleista urheilukisoihin.

6. Tallinna

Решено вернуться летом, чтобы увидеть черепичный цвет 🍊🍅

Kuva, jonka letunovapolina (@letunovapolina) julkaisi

Tallinna muuttuu nyt nopeasti, ja varsinkin kaupungin ruokakulttuuri on huimassa nosteessa. Haluat sitten vegaaniruokaa, luomua, aasialaista tai huipputason fine diningia, löydät sen varmasti Tallinnasta – ja edelleen Suomen hintoja halvemmalla.

7. Mexico City

Coyoacan. #colortherapy #mexicocitydf #mexicocity #lantana

Kuva, jonka Beth (@cassandra.beth) julkaisi

Meksikon pääkaupunki pursuaa designputiikkeja, museoita, omaperäistä ruokaa ja viihtyisiä puistoja. Suurkaupungin tuntu on taattu, sillä Mexico Cityssä asuu yli 20 miljoonaa ihmistä.

8. Vilna

Kuva, jonka KrisBo (@_krisbo_) julkaisi

Turistit eivät ole vielä löytäneet Liettuan Vilnaan samalla tavalla kuin Latvian Riikaan. Se on kuitenkin vain ajan kysymys. Vilnassa on roppakaupalla loistavia ja edullisia ravintoloita. Katedraaleja on joka kulmassa, sekä pieniä ja söpöjä että suuria ja komeita. Užupisin kaupunginosa vetää puoleensa boheemia väkeä.

9. Malaga

Vanha klassikkolomakohde on taas muodissa. Malaga on paljon muutakin kuin rantaelämää. Pablo Picasson synnyinkaupungissa on esimerkiksi erinomaisia taidemuseoita.

10. Taipei

Taiwanin pääkaupunki on tänä vuonna maailman designpääkaupunki ja yksi Aasian kiinnostavimmista kaupunkikohteista juuri nyt. Taipeissa voi nähdä kiinalaisia, japanilaisia ja länsimaisia vaikutteita, mikä tekee esimerkiksi ruokatarjonnasta kiehtovan.

Mikä on sinun suosikkikaupunkisi? Kerro kommenttikentässä tai jaa kuvasi Instagramissa tai Twitterissä hashtagilla #menaiset!

Lue virolaisen ravintolakriitikon Maris Oravin suositukset Tallinnan baareihin ja ravintoloihin. Niistä löytyy jokaiselle kukkarolle ja moneen makuun.

Tallinna on huipputrendikäs ravintola- ja shoppailukaupunki. Ravintoloiden sisustukset ovat usein kansainvälisen tason helmiä, ja shoppailukierroksen kruunaakin visiitti kauniisti sisutettuun baariin tai päivällinen jossain kaupungin tyylikkäistä ravintoloista.

Tallinnan ravintolat ovat täynnä viikonloppuisin, joten tunnetuimpiin ja kalliimpiin ravintoloihin kannattaa tehdä pöytävaraus.

Kuva Lauri Laan
Kuva Lauri Laan

Parrot minibar

Ravintola-baarin pienet, tapasmaiset annokset tarjoillaan virolaisista käsintehdyistä astioista.

►Vana-Posti 7, facebook.com/parrotminibar

Salt 

Pienessä ja viihtyisässä ravintolassa tarjoillaan välimeren alueen ruokaa. Illallisen kesto viikonloppuisin noin 2,5 tuntia.

►Vase 14, saltrestoran.ee

Umami

Perheystävällinen ravintola tarjoaa hyvää ruokaa vanhassa huvilassa. 

Tunnistaisitko vihannesten maut niitä näkemättä? Neljän ruokalajin illallinen on mahdollista nauttia myös erikseen varattavassa tilassa silmät maskilla peitettyinä. Syömisestä tulee hauskaa ja hiukan jännittävääkin, kun ei näe eikä tiedä, mitä suuhunsa pistää. 

Vai kokeilisitko perinteisempää brunssia? 

Kuva Toñu Tunnel
Kuva Toñu Tunnel

►Kadaka tee 141, umamiresto.ee/en

Klaus

Illallinen upeiden merimaisemien äärellä. Kokeilemisen arvoinen brunssi, hyviä päivän tarjouksia!

►Kalasadama 8, klauskohvik.ee

Pikaruokaa viidellä eurolla

Burger Box

Kaupungin parhaimmat hampurilaiset!

►Kopli 4a, facebook.com/burgerboxbox

Noodle box

Aasialaista vegaaniruokaa.

►Telliskivi 24, facebook.com/Noodle-Box
 

Kokeile myös näitä!

 

Ravintolat

La Bottega

►labottega.ee

Restaurant Juur 

►restoranjuur.ee

Tuljak 

►tuljak.ee

Mon repos

►monrepos.ee

Leipomot

RostPagar

►facebook.com/RostPagar

Bekker

►facebook.com/bekkerpagariari

Baarit

Whisper Sister

Tyylikäs salakapakka, ►facebook.com/whispersisterbar

Frank

Pariisilaistyylinen baari, erinomaisia cocktaileja ja ruokaa, ►frankbistro.ee 

Pudel 

Baari käsityönä valmistettujen oluiden ystäville, ►pudel.ee

Peatus

Piipahda drinkillä Telliskiven alueelle pysäköidyssä junanvaunussa, ►peatus.eu

Kuva PIa Hollo
Kuva PIa Hollo

Nizza, Pariisi ja Amsterdam ovat Jenny Alexandrovan suosikkikaupunkeja.

Matkustipa Jenni Alexandrova sitten Pariisissa tai Turun saaristossa, onnistuneen reissun ainekset ovat samat.

– Loma on lomaa, kun nukutaan niin pitkään kuin nukuttaa, syödään rauhassa aamiaista eikä suunnitella liikoja.

”Yksi nähtävyys per päivä riittää.”

Raukeaan lomarytmiin ei kuulu loputon museoihin jonottelu tai ympäri kaupunkia säntäily.

– Yksi nähtävyys per päivä riittää. Mieluummin fiilistelen jossain sattumalta löytämässäni kahvilassa ja jätän jotain nähtävää seuraavaan kertaan.

Viime vuosina Jenni on päässyt lomamoodiin helpoiten avopuolisonsa Jussi Heikelän ohjaaman veneen kyydissä Suomen saaristossa. Merellä aika menettää merkityksensä.

– Silloin vain lillutaan ja mennään tuulten mukana, ja välillä rantaudutaan johonkin kivaan paikkaan. Se on tosi ihanaa, Jenni kertoo.

”Unohtumattomimpia ovat hetket, kun makaa veneen keulassa kädessä lasi punaviiniä.”

Saaristoluonto on niin kaunis, että se vetää hiljaiseksi puhealan ammattilaisenkin.

– Unohtumattomimpia ovat hetket, kun makaa veneen keulassa kädessä lasi punaviiniä, auringonlasku värjää koko taivaan purppuraksi, ja on niin tyyntä, että kuulee kalan hyppäävän. 

EUROOPAN TOP 3

  1. Nizzassa parasta on valo, meren väri ja se, että kaupungissa on helppo liikkua. Ranta on aika hulinaranta, ja sieltä kannattaakin lähteä vaikka 40 minuutin ajomatkan päähän Cannesiin, missä on rauhallisempaa. Siellä tosin meikäläisillä on varaa juoda vain yksi mojito puoliksi, sillä siitä saa pulittaa 20 euroa.
  2. Pariisissa minun ei tulisi mieleenkään mennä verkkareissa kauppaan, siellä kopistellaan korkkareilla! Minua viehättää ranskalaisten pieni ylimielisyys ja ylpeys siitä, mitä heillä on: vaikkapa juuri ranskalainen keittiö, johon kaikki muut keittiöt perustuvat.
  3. Amsterdam vain 1,5 tunnin lennon päässä on kuin pikku Venetsia. Kaikki on pientä, suloista ja nättiä. Kaupungissa on paljon taidegallerioita ja hyviä ravintoloita.