Istanbulissa ei ole pulaa huikeista näköaloista. Kuva: Shutterstock
Istanbulissa ei ole pulaa huikeista näköaloista. Kuva: Shutterstock

Rantahengailua, basaareja ja kulttuuririentoja. Nämä upeat kaupungit houkuttelevat nyt matkailijoita.

1. Istanbul

Meşhur bayır😬

Kuva, jonka ! ilkin karacan karakuş (@ilkinkaracan) julkaisi

Eurooppa ja Aasia kohtaavat kiehtovassa Istanbulissa. Kaupungissa voi tehdä löytöjä basaareissa, ihailla arkkitehtuuria ja siemailla maukasta omenateetä.

2. Rooma

Sunsets and rooftops #romanity

Kuva, jonka Nicolee Drake (@cucinadigitale) julkaisi

Yksi Euroopan suosituimmista – ja romanttisimmista – kaupunkikohteista on nyt myös trendimatkaajan valinta. Rooma on parhaimmillaan syksyllä ja keväällä. Keskikesällä kaupunki on usein tukahduttavan kuuma ja täynnä turisteja.

3. Miami

Aurinkoinen Miami on täydellinen paikka, jos kaipaat sekä letkeää rantahengailua että suurkaupungin menoa. Floridan isoimman kaupungin pastellisävyt ja art deco -arkkitehtuuri miellyttävät silmää.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. Dublin

Irlannin pääkaupungissa riittää kulttuuritarjontaa, kuten teattereita ja elävää musiikkia. Toki Dublin on myös oluen ystävien mekka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Toronto

Major 🔑 Photo by » @typicalmitul #yourtoronto

Kuva, jonka Your Toronto (@yourtoronto) julkaisi

Metropoli on kuin Kanadan New York, sillä se on kulttuurien sulatusuuni. Eläväinen kaupunki vilisee shoppailumahdollisuuksia, pilvenpiirtäjiä ja kaikenlaisia tapahtumia jazzfestivaaleista urheilukisoihin.

6. Tallinna

Решено вернуться летом, чтобы увидеть черепичный цвет 🍊🍅

Kuva, jonka letunovapolina (@letunovapolina) julkaisi

Tallinna muuttuu nyt nopeasti, ja varsinkin kaupungin ruokakulttuuri on huimassa nosteessa. Haluat sitten vegaaniruokaa, luomua, aasialaista tai huipputason fine diningia, löydät sen varmasti Tallinnasta – ja edelleen Suomen hintoja halvemmalla.

7. Mexico City

Coyoacan. #colortherapy #mexicocitydf #mexicocity #lantana

Kuva, jonka Beth (@cassandra.beth) julkaisi

Meksikon pääkaupunki pursuaa designputiikkeja, museoita, omaperäistä ruokaa ja viihtyisiä puistoja. Suurkaupungin tuntu on taattu, sillä Mexico Cityssä asuu yli 20 miljoonaa ihmistä.

8. Vilna

Kuva, jonka KrisBo (@_krisbo_) julkaisi

Turistit eivät ole vielä löytäneet Liettuan Vilnaan samalla tavalla kuin Latvian Riikaan. Se on kuitenkin vain ajan kysymys. Vilnassa on roppakaupalla loistavia ja edullisia ravintoloita. Katedraaleja on joka kulmassa, sekä pieniä ja söpöjä että suuria ja komeita. Užupisin kaupunginosa vetää puoleensa boheemia väkeä.

9. Malaga

Vanha klassikkolomakohde on taas muodissa. Malaga on paljon muutakin kuin rantaelämää. Pablo Picasson synnyinkaupungissa on esimerkiksi erinomaisia taidemuseoita.

10. Taipei

Taiwanin pääkaupunki on tänä vuonna maailman designpääkaupunki ja yksi Aasian kiinnostavimmista kaupunkikohteista juuri nyt. Taipeissa voi nähdä kiinalaisia, japanilaisia ja länsimaisia vaikutteita, mikä tekee esimerkiksi ruokatarjonnasta kiehtovan.

Mikä on sinun suosikkikaupunkisi? Kerro kommenttikentässä tai jaa kuvasi Instagramissa tai Twitterissä hashtagilla #menaiset!

Sisältö jatkuu mainoksen alla