Yhdysvaltalainen pariskunta ei tyydy vain yhteen hääpäivään. Tähän mennessä he ovat menneet jo 21 paikassa naimisiin. Lisää on tulossa.

Häät ovat maailman romanttisin asia. Päivä, joka koetaan vain kerran – paitsi tietenkin erottaessa ja mentäessä uusiin naimisiin – ja muistetaan luultavasti loppuelämän.

Entä jos ikimuistoisen hääpäivän saisi elää 38 kertaa? Tämä on yhdysvaltalaisen pariskunnan Cheetah Plattin, 30, ja hänen vaimonsa Rhiann Woodyardin, 32, suunnitelma.

He lähtivät 8. helmikuuta 83 päivää kestävälle matkalle, jonka aikana aikovat mennä naimisiin niin monessa maassa kuin mahdollista. Päämääränä on 38 paikkaa 12 eri maassa. Koska matka on jo alkanut, Cheetah ja Rhiann ovat ehtineet mennä naimisiin jo Espanjassa, Irlannissa, Keniassa, Egyptissä, Marokossa ja Intiassa – yhteensä 21 paikassa. Tällä hetkellä he ovat Thaimaassa, josta matkustavat muun muassa Singaporeen, Australiaan ja Fidžille.

Koko lukemattomien häiden rumba sai alkunsa siitä, että viime vuonna kihloihin menneet rakastavaiset eivät osanneet päättää, millaiset häät halusivat. He kyllä aikoivat ensin pitää perinteiset häät kotikaupungissaan Los Angelesissa, mutta mikään ei tuntunut tarpeeksi erikoiselta – tai toisaalta sopinut heidän budjettiinsa.

– Rakastan sitä, että saan mennä hänen kanssaan naimisiin uudestaan ja uudestaan, eikä kaikki hoidu yhden päivän aikana, Rhiann totesi Buzzfeedin haastattelussa.

Cheetah taas kertoi ABC:lle, että yksi mahtavimmista juhlakerroista oli Egyptissä keskellä autiomaata, todistajina mahtavat ja mystiset pyramidit, menneen aikakauden jäänteet.

Pariskunta jakaa Facebookissa virallisia hääkuviaan, jotka ovat aivan omaa luokkaansa. Osa viehätyksestä piilee varmasti siinä, että kummatkin heistä ovat akrobaatteja.

Ja kun tämä kuitenkin kiinnostaa: Suomi ei ole pariskunnan hääpaikkalistalla. Valitettavasti.

Lisää hääkuvia voit katsoa Cheetah Plattin Facebook-sivuilla.

Lue myös:

Mies säästi 12-vuotiaasta lähtien täydellistä kosintaa varten – tältä se näytti

Onko Janne kaikkien aikojen romanttisin Satuhäät-sulhanen? Hieroo morsiamensa uneen lähes joka yö

Lue virolaisen ravintolakriitikon Maris Oravin suositukset Tallinnan baareihin ja ravintoloihin. Niistä löytyy jokaiselle kukkarolle ja moneen makuun.

Tallinna on huipputrendikäs ravintola- ja shoppailukaupunki. Ravintoloiden sisustukset ovat usein kansainvälisen tason helmiä, ja shoppailukierroksen kruunaakin visiitti kauniisti sisutettuun baariin tai päivällinen jossain kaupungin tyylikkäistä ravintoloista.

Tallinnan ravintolat ovat täynnä viikonloppuisin, joten tunnetuimpiin ja kalliimpiin ravintoloihin kannattaa tehdä pöytävaraus.

Kuva Lauri Laan
Kuva Lauri Laan

Parrot minibar

Ravintola-baarin pienet, tapasmaiset annokset tarjoillaan virolaisista käsintehdyistä astioista.

►Vana-Posti 7, facebook.com/parrotminibar

Salt 

Pienessä ja viihtyisässä ravintolassa tarjoillaan välimeren alueen ruokaa. Illallisen kesto viikonloppuisin noin 2,5 tuntia.

►Vase 14, saltrestoran.ee

Umami

Perheystävällinen ravintola tarjoaa hyvää ruokaa vanhassa huvilassa. 

Tunnistaisitko vihannesten maut niitä näkemättä? Neljän ruokalajin illallinen on mahdollista nauttia myös erikseen varattavassa tilassa silmät maskilla peitettyinä. Syömisestä tulee hauskaa ja hiukan jännittävääkin, kun ei näe eikä tiedä, mitä suuhunsa pistää. 

Vai kokeilisitko perinteisempää brunssia? 

Kuva Toñu Tunnel
Kuva Toñu Tunnel

►Kadaka tee 141, umamiresto.ee/en

Klaus

Illallinen upeiden merimaisemien äärellä. Kokeilemisen arvoinen brunssi, hyviä päivän tarjouksia!

►Kalasadama 8, klauskohvik.ee

Pikaruokaa viidellä eurolla

Burger Box

Kaupungin parhaimmat hampurilaiset!

►Kopli 4a, facebook.com/burgerboxbox

Noodle box

Aasialaista vegaaniruokaa.

►Telliskivi 24, facebook.com/Noodle-Box
 

Kokeile myös näitä!

 

Ravintolat

La Bottega

►labottega.ee

Restaurant Juur 

►restoranjuur.ee

Tuljak 

►tuljak.ee

Mon repos

►monrepos.ee

Leipomot

RostPagar

►facebook.com/RostPagar

Bekker

►facebook.com/bekkerpagariari

Baarit

Whisper Sister

Tyylikäs salakapakka, ►facebook.com/whispersisterbar

Frank

Pariisilaistyylinen baari, erinomaisia cocktaileja ja ruokaa, ►frankbistro.ee 

Pudel 

Baari käsityönä valmistettujen oluiden ystäville, ►pudel.ee

Peatus

Piipahda drinkillä Telliskiven alueelle pysäköidyssä junanvaunussa, ►peatus.eu

Kuva PIa Hollo
Kuva PIa Hollo

Nizza, Pariisi ja Amsterdam ovat Jenny Alexandrovan suosikkikaupunkeja.

Matkustipa Jenni Alexandrova sitten Pariisissa tai Turun saaristossa, onnistuneen reissun ainekset ovat samat.

– Loma on lomaa, kun nukutaan niin pitkään kuin nukuttaa, syödään rauhassa aamiaista eikä suunnitella liikoja.

”Yksi nähtävyys per päivä riittää.”

Raukeaan lomarytmiin ei kuulu loputon museoihin jonottelu tai ympäri kaupunkia säntäily.

– Yksi nähtävyys per päivä riittää. Mieluummin fiilistelen jossain sattumalta löytämässäni kahvilassa ja jätän jotain nähtävää seuraavaan kertaan.

Viime vuosina Jenni on päässyt lomamoodiin helpoiten avopuolisonsa Jussi Heikelän ohjaaman veneen kyydissä Suomen saaristossa. Merellä aika menettää merkityksensä.

– Silloin vain lillutaan ja mennään tuulten mukana, ja välillä rantaudutaan johonkin kivaan paikkaan. Se on tosi ihanaa, Jenni kertoo.

”Unohtumattomimpia ovat hetket, kun makaa veneen keulassa kädessä lasi punaviiniä.”

Saaristoluonto on niin kaunis, että se vetää hiljaiseksi puhealan ammattilaisenkin.

– Unohtumattomimpia ovat hetket, kun makaa veneen keulassa kädessä lasi punaviiniä, auringonlasku värjää koko taivaan purppuraksi, ja on niin tyyntä, että kuulee kalan hyppäävän. 

EUROOPAN TOP 3

  1. Nizzassa parasta on valo, meren väri ja se, että kaupungissa on helppo liikkua. Ranta on aika hulinaranta, ja sieltä kannattaakin lähteä vaikka 40 minuutin ajomatkan päähän Cannesiin, missä on rauhallisempaa. Siellä tosin meikäläisillä on varaa juoda vain yksi mojito puoliksi, sillä siitä saa pulittaa 20 euroa.
  2. Pariisissa minun ei tulisi mieleenkään mennä verkkareissa kauppaan, siellä kopistellaan korkkareilla! Minua viehättää ranskalaisten pieni ylimielisyys ja ylpeys siitä, mitä heillä on: vaikkapa juuri ranskalainen keittiö, johon kaikki muut keittiöt perustuvat.
  3. Amsterdam vain 1,5 tunnin lennon päässä on kuin pikku Venetsia. Kaikki on pientä, suloista ja nättiä. Kaupungissa on paljon taidegallerioita ja hyviä ravintoloita.