Seattlen reissusta tuli odotettua pidempi.

Portlandista jatkoimme matkaa pohjoisimpaan kohteeseemme, Seattleen.

Keskusta sataman työmaalta käsin

Myös Seattlen neula löytyi seikkailujen aikana

Seattlen keskustassa on paljon samantyylisiä ylä/alamäkiä kuin San Franciscossa, ja liikennevaloja kaikkialla. Meidän auton kunnolle se kävi vähän liialliseksi, ja rontti päätti sammua liikennevaloihin keskelle alamäkeä. Siinä sitten paniikkiratkaisuna päätettiin kääntää auto mäessä poikkikadulle, ja toivoa parasta. Onnekkaasti tien vieressä oli heti risteyksen jälkeen tyhjä parkkipaikka, johon jysäytimme liukuvan auton.

Täältä mäestä tultiin ja kuvanottokohtaan jäätiin

Viereisellä aukiolla oli juuri uutistiimi pakkaamassa kamojaan autoon, ja he yrittivät käynnistää automme kaapelien kanssa. Auto hyrräsi hetken ja sitten sammui. Tämän tuloksena päätettiin lähteä etsimään autokorjaamoa. Löysimme suoraan mäen alta paikan, josta sanottiin että aamulla porukka voisi tulla työntämään auton takaisin mäkeen ja liu'uttaa alas korjaamoon. 

Onneksemme parkkipaikka ei ollut yöaikaan maksullinen, joten yön pystyimme viettämään siinä helposti. Koska auto oli siinä ja pysyi, niin lähdimme vielä iltakävelylle keskustaan, josta löysimme salsakatujuhlat.

 Aamulla kävelimme korjaamoon, ja yhtäkkiä paikka olikin ylibuukattu eikä kukaan todellakaan tulisi työntämään. Joten marssimme seuraavaan korjaamoon, joka lähetti hinurin hakemaan auton. Siellä korjaamossa istuimme semmoiset 20 tuntia odottamassa auton valmistumista, ja aina välillä korjaamomies tuli kertomaan, että autosta oli löydetty lisää vikoja. Loppuhinnaksi tuli hyvät 850 dollaria eli noin 650 euroa.

Hinaus #1

Sitten olikin aika etsiä taas nukkumapaikka. Aamulla yritimme lähteä ulos kaupungista, ja auto sammui ensimmäisiin valoihin. Se kuitenkin lähti heti uudelleen käyntiin, mutta tästä suuttuneina marssimme sisarkorjaamoon takaisin. Siellä asialle ei pystytty tekemään mitään, joten he lähettivät auton hinurilla toiseen korjaamoon, sanoen että sen maksu menee vakuutuksesta. Noh, toisessa korjaamossa autossa ei löydetty vikaa mistään niistä osista, jotka edellisenä päivänä oli vaihdettu, joten vakuutus ei korvannutkaan hinausta. Siinä hieman sapetti maksaa ajokuntoisen auton hinauksesta. Korjaamo ei löytänyt vian alkuperää, joten nyt ajelemme toivoen että auto jaksaa vielä viikon reissuilun.

Hinaus #2

Poistuimme korkeaveroisesta osavaltiosta äkkiä Idahon puolelle, jossa pysähdyimme nukkumaan Coeur d'Alenessa. 

Coeur d'Alene jokikävelysilta

Nukkumispaikka 

Aamulla matka jatkui Montanaan, ja täällä sitä nyt ollaan. Huomenna kohteena Yellowstone.

Matkan kulku:


Tiina Amadei kirjoittaa Matkaopas-lehden nettisivulla matkastaan USA:n ympäri autolla 28.5.–28.7.2013.

Palaute: tiina_amadei@hotmail.com

Lue virolaisen ravintolakriitikon Maris Oravin suositukset Tallinnan baareihin ja ravintoloihin. Niistä löytyy jokaiselle kukkarolle ja moneen makuun.

Tallinna on huipputrendikäs ravintola- ja shoppailukaupunki. Ravintoloiden sisustukset ovat usein kansainvälisen tason helmiä, ja shoppailukierroksen kruunaakin visiitti kauniisti sisutettuun baariin tai päivällinen jossain kaupungin tyylikkäistä ravintoloista.

Tallinnan ravintolat ovat täynnä viikonloppuisin, joten tunnetuimpiin ja kalliimpiin ravintoloihin kannattaa tehdä pöytävaraus.

Kuva Lauri Laan
Kuva Lauri Laan

Parrot minibar

Ravintola-baarin pienet, tapasmaiset annokset tarjoillaan virolaisista käsintehdyistä astioista.

►Vana-Posti 7, facebook.com/parrotminibar

Salt 

Pienessä ja viihtyisässä ravintolassa tarjoillaan välimeren alueen ruokaa. Illallisen kesto viikonloppuisin noin 2,5 tuntia.

►Vase 14, saltrestoran.ee

Umami

Perheystävällinen ravintola tarjoaa hyvää ruokaa vanhassa huvilassa. 

Tunnistaisitko vihannesten maut niitä näkemättä? Neljän ruokalajin illallinen on mahdollista nauttia myös erikseen varattavassa tilassa silmät maskilla peitettyinä. Syömisestä tulee hauskaa ja hiukan jännittävääkin, kun ei näe eikä tiedä, mitä suuhunsa pistää. 

Vai kokeilisitko perinteisempää brunssia? 

Kuva Toñu Tunnel
Kuva Toñu Tunnel

►Kadaka tee 141, umamiresto.ee/en

Klaus

Illallinen upeiden merimaisemien äärellä. Kokeilemisen arvoinen brunssi, hyviä päivän tarjouksia!

►Kalasadama 8, klauskohvik.ee

Pikaruokaa viidellä eurolla

Burger Box

Kaupungin parhaimmat hampurilaiset!

►Kopli 4a, facebook.com/burgerboxbox

Noodle box

Aasialaista vegaaniruokaa.

►Telliskivi 24, facebook.com/Noodle-Box
 

Kokeile myös näitä!

 

Ravintolat

La Bottega

►labottega.ee

Restaurant Juur 

►restoranjuur.ee

Tuljak 

►tuljak.ee

Mon repos

►monrepos.ee

Leipomot

RostPagar

►facebook.com/RostPagar

Bekker

►facebook.com/bekkerpagariari

Baarit

Whisper Sister

Tyylikäs salakapakka, ►facebook.com/whispersisterbar

Frank

Pariisilaistyylinen baari, erinomaisia cocktaileja ja ruokaa, ►frankbistro.ee 

Pudel 

Baari käsityönä valmistettujen oluiden ystäville, ►pudel.ee

Peatus

Piipahda drinkillä Telliskiven alueelle pysäköidyssä junanvaunussa, ►peatus.eu

Kuva PIa Hollo
Kuva PIa Hollo

Nizza, Pariisi ja Amsterdam ovat Jenny Alexandrovan suosikkikaupunkeja.

Matkustipa Jenni Alexandrova sitten Pariisissa tai Turun saaristossa, onnistuneen reissun ainekset ovat samat.

– Loma on lomaa, kun nukutaan niin pitkään kuin nukuttaa, syödään rauhassa aamiaista eikä suunnitella liikoja.

”Yksi nähtävyys per päivä riittää.”

Raukeaan lomarytmiin ei kuulu loputon museoihin jonottelu tai ympäri kaupunkia säntäily.

– Yksi nähtävyys per päivä riittää. Mieluummin fiilistelen jossain sattumalta löytämässäni kahvilassa ja jätän jotain nähtävää seuraavaan kertaan.

Viime vuosina Jenni on päässyt lomamoodiin helpoiten avopuolisonsa Jussi Heikelän ohjaaman veneen kyydissä Suomen saaristossa. Merellä aika menettää merkityksensä.

– Silloin vain lillutaan ja mennään tuulten mukana, ja välillä rantaudutaan johonkin kivaan paikkaan. Se on tosi ihanaa, Jenni kertoo.

”Unohtumattomimpia ovat hetket, kun makaa veneen keulassa kädessä lasi punaviiniä.”

Saaristoluonto on niin kaunis, että se vetää hiljaiseksi puhealan ammattilaisenkin.

– Unohtumattomimpia ovat hetket, kun makaa veneen keulassa kädessä lasi punaviiniä, auringonlasku värjää koko taivaan purppuraksi, ja on niin tyyntä, että kuulee kalan hyppäävän. 

EUROOPAN TOP 3

  1. Nizzassa parasta on valo, meren väri ja se, että kaupungissa on helppo liikkua. Ranta on aika hulinaranta, ja sieltä kannattaakin lähteä vaikka 40 minuutin ajomatkan päähän Cannesiin, missä on rauhallisempaa. Siellä tosin meikäläisillä on varaa juoda vain yksi mojito puoliksi, sillä siitä saa pulittaa 20 euroa.
  2. Pariisissa minun ei tulisi mieleenkään mennä verkkareissa kauppaan, siellä kopistellaan korkkareilla! Minua viehättää ranskalaisten pieni ylimielisyys ja ylpeys siitä, mitä heillä on: vaikkapa juuri ranskalainen keittiö, johon kaikki muut keittiöt perustuvat.
  3. Amsterdam vain 1,5 tunnin lennon päässä on kuin pikku Venetsia. Kaikki on pientä, suloista ja nättiä. Kaupungissa on paljon taidegallerioita ja hyviä ravintoloita.