Afrikka on muotia. Sen voi todeta sekä netissä että nykytaiteenmuseossa Kiasmassa ja myös oman grillin äärellä.

Afrikka on muotia. Sen voi todeta sekä netissä että nykytaiteenmuseossa Kiasmassa ja myös oman grillin äärellä.

Kolme kesän 2011 kuumaa Afrikka-aiheista vinkkiä:

1. Ars Afrikassa. Kansainvälinen nykytaiteen tapahtuma Ars täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Tänä vuonna teemana on Afrikka nykytaiteessa. Mukana on 30 taiteilijaa muun muassa Nigeriasta, Senegalista, Kamerunista ja Suomesta. Heillä kaikilla on kokemus, näkemys ja mielipide Afrikasta. Näyttelyn teoksista löytyy hilpeitä hiustyylejä, mystiikkaa, kipeitä muistoja, väriä ja kierrätystä. Tapahtumaan liittyy työpajoja, teatteria, elokuvia ja muita esityksiä.
Ars 11, Nykytaiteen museo Kiasma 27.11. asti, Mannerheimintie 2, Helsinki. Matkaopas-lehti kertoi näyttelystä numerossa 3/2011.
http://www.kiasma.fi/

2. Afrikka grillissä. Lihanjalostusyritys Atrian kesän uutuus on Broilerin varrasboxi, johon on paketoitu grillattavaksi 900 grammaa broilerinlihaa grillitikkuineen ja kastikkeineen. Teriyaki-kastiketta tulisempi on kuumia makumuistoja herättävä African, jossa on ainesosana muun muassa voimakasta chakalakaa.
http://www.atria.fi/tuotteet/Sivut/Tuote.aspx?tuoteid=1409

3. Afrikka netissä. Maanosan kiinnostavimpia ajantasaisia web-kamerakuvia näyttää Africam. Pääosassa ovat eläimet, kuten norsut, antiloopit, kirahvit ja linnut.
http://new.africam.com/wildlife/

Seuraava reissu mielessä? Etelä-Korean pääkaupunki on vaihtelua Aasiaa nähneelle.

Soul on kutsuva kohde matkailijalle, joka on kolunnut maailman mantuja jo ristiin ja rastiin. Kaupungissa päivät kuluvat palatseissa, temppeleissä ja teehuoneissa. Illan hämärtyessä voi ihastella kaupungin valomerta näköalatornissa.

1. Bukchon Hanok Village

Kävelyretki kapeilla ja mäkisillä Bukchon Hanok Villagen kujilla vie keskelle korealaista perinnekylää, vaikka ollaan aivan suurkaupungin keskustassa, korkeiden pilvenpiirtäjien tuntumassa.

Alueelta löytyy paljon pieniä taidegallerioita, putiikkeja, ravintoloita ja suloisia teehuoneita, joissa teetä nautiskellaan lattialla tyynyn päällä istuen.

2. Gwangjangin markkinat

Soulissa kannattaa pistäytyä katetulla markkina-alueella, Gwangjang Marketissa. Käytävillä istutaan höyryävien katuruokakojujen ympärillä ja kokeillaan paikallisia erikoisuuksia. Vihanneksia, hedelmiä, erilaisia kimchejä, makkaroita, possunkärsiä ja -sorkkia myydään keskellä ostoskäytävää.

3. Namsan Seoul Tower

Auringonlaskua ja kaupungin sykkivää valomerta kannattaa nousta ihailemaan Namsam-kukkulan huipulle, 236 metriä korkean N Seoul Towerin näköalatasanteelle. Tornin juureen on vuosien saatossa muodostunut valtava rakkauslukkojen keskittymä.

Aasian-reissulla kaupunkikohteeksi valikoituu helposti Bangkok, mutta mitä jos lähtisitkin Vietnamin Ho Chi Minhiin? Vietnamissa ruoka on varmasti vähintään yhtä hyvää kuin Thaimaassa, ja kaupungin historia tuo reissuun koskettavan toisen tason.

Suuressa ja monipuolisessa Bangkokissa saa kulutettua useamman lomapäivän pelkästään kaupungin vilinää ihastelemalla.

Oletko nähnyt jo Chatuchakin viikonloppumarkkinat sekä Bangkokin hulppeimmat temppelit? Yövytkö aina samassa hotellissa ja syötkö tutuissa ravintoloissa? Jos aiot suunnata tuttuun Bangkokiin, tsekkaa nämä vinkit:

  1. Avani Riverside Bangkok Hotelissa voi yöpyä romanttisesti Chao Phraya -joen rannassa. Tämä luksushotelli on alueen edullisimpia, mutta katon maisema-allas on yksi Bangkokin parhaimpia. 2hh alkaen 120 €/yö. 257 Charoennakorn Road, Thonburi, 10600 Bangkok.
  2. Sühring on kahden saksalaiskokin perustama ravintola, joka on juuri valittu kaupungin parhaaksi. Se tarjoilee modernia saksalaista ruokaa kauniissa puitteissa. No.10, Yen Akat Soi 3, Chongnonsi, Yannawa, 10120 Bangkok.

Jos Bangkok kyllästyttää, matkusta Vietnamiin. Kiehtova Ho Chi Minh eli entinen Saigon hurmaa monipuolisuudellaan.

Nauti metropolin vilskeestä, herkullisesta ruuasta sekä kulttuurista ja tutustu maan mielenkiintoiseen historiaan.

Ho Chi Minhin kadut ovat vilkkaat. Kuva: Shutterstock
Ho Chi Minhin kadut ovat vilkkaat. Kuva: Shutterstock
  1. Naked by V myy skandinaaviseen tyyliin sopivaa vietnamilaista muotia. 26 Ly Tu Trong, 3. kerros, District 1.
  2. Vietnamin sota on läsnä kaupungin suosituimmassa nähtävyydessä War Remnants Museumissa, jonne pääsylippu maksaa alle euron. 28 Võ Văn Tần Phường 6 Quận 3, Ho Chi Minh City.
  3. Propaganda on hauskasti sisustettu bistro ja kahvila, jonne voi pistäytyä syömään tai vain drinkeille. 21 Han Thuyen Bến Nghé.
  4. L’usine on suosittu eurooppalaistyylinen kahvila ja putiikki. Kaupasta voi ostaa myös vietnamilaista suklaata ja teetä sekä vaatteita ja asusteita. 151/1 Đồng Khởi, Bến Nghé ja 70A-70B-68 Lê Lợi, Bến Thành.