Rouva on nähnyt laivalla muutamankin auringonlaskun. Kuva: Shutterstock
Rouva on nähnyt laivalla muutamankin auringonlaskun. Kuva: Shutterstock

Miehen viimeinen toive ennen kuolemaansa muutti lesken elämän suunnan.

Gizmodo kertoo 86-vuotiaasta floridalaisleskestä, joka on viettänyt viimeiset seitsemän vuotta seilaten maailman meriä luksusristeilijöillä.

Joku nokkela saattaisi sutkauttaa tässä kohtaa sketsiohjelma Putouksestakin tutun hokeman: ”Terminaalihoitoon!”

Kun Lee Wachtstetterin aviomies kuoli, Mama Leenä tunnettu leskirouva pani Fort Lauderdalessa sijaitsevan asuntonsa myyntiin ja muutti pysyvästi laivalle. Hän on viihtynyt Crystal Serenity -loistoristeilijällä jo seitsemän vuotta.

Halvaksi lysti ei tule, vaan Lee pulittaa laivalla asumisesta 164 000 dollaria eli noin 140 000 euroa vuodessa.

– Aviomieheni tutustutti minut risteilemiseen, Lee muistelee Asbury Park Pressin haastattelussa.

– 50-vuotisen avioliittomme aikana kävimme 89 risteilyllä. Sen lisäksi olen tehnyt noin sata lisää ja 15 maailmanympäriristeilyä.

Unelmaelämää

Eri maiden laskemisen Lee lopetti, kun sata tuli täyteen.

– Olen ollut lähes jokaisessa maassa, jossa on satama, hän kertoo.

Risteilykonkari onkin lakannut nousemasta maihin jokaisessa satamassa. Kun muut lähtevät tutustumaan kohteeseen, Lee nauttii siitä, että sillä aikaa lähes koko laiva on yksin hänen käytössään. Tosin Istanbulin Suurta basaaria hän ei voi vastustaa.

– Sieltä voi löytää upean ruhtinaallisia tai kimaltavia asuja, täydellisiä joko viralliseen tai rennompaan käyttöön, eivätkä ne ole järkyttävän kalliita. Minun pitää hillitä itseäni joka kerta, koska hyttitilani on rajallinen.

Kodin Kuvalehti kertoi vähän aikaa sitten Pia Salavirrasta, joka viettää eläkepäiviään helsinkiläishotellin pysyvänä asukkaana. Sekä Leelle että Pialle hieman erikoisempi eläkepäivien asumisratkaisu on osoittautunut toimivaksi.

– Päivä ennen kuin mieheni kuoli vuonna 1997, hän sanoi minulle: ”Älä lopeta risteilemistä”. Joten täällä minä olen tänään ja vietän stressitöntä unelmaelämää, Lee hehkuttaa haastattelussa.

Lue myös:

Muuttaisitko hotelliin asumaan? Tämän verran se maksaa

Näin simuloit kaukomatkan kotioloissa

Pelottaako yksin reissaaminen? Opettele nauttimaan!

Seuraava reissu mielessä? Etelä-Korean pääkaupunki on vaihtelua Aasiaa nähneelle.

Soul on kutsuva kohde matkailijalle, joka on kolunnut maailman mantuja jo ristiin ja rastiin. Kaupungissa päivät kuluvat palatseissa, temppeleissä ja teehuoneissa. Illan hämärtyessä voi ihastella kaupungin valomerta näköalatornissa.

1. Bukchon Hanok Village

Kävelyretki kapeilla ja mäkisillä Bukchon Hanok Villagen kujilla vie keskelle korealaista perinnekylää, vaikka ollaan aivan suurkaupungin keskustassa, korkeiden pilvenpiirtäjien tuntumassa.

Alueelta löytyy paljon pieniä taidegallerioita, putiikkeja, ravintoloita ja suloisia teehuoneita, joissa teetä nautiskellaan lattialla tyynyn päällä istuen.

2. Gwangjangin markkinat

Soulissa kannattaa pistäytyä katetulla markkina-alueella, Gwangjang Marketissa. Käytävillä istutaan höyryävien katuruokakojujen ympärillä ja kokeillaan paikallisia erikoisuuksia. Vihanneksia, hedelmiä, erilaisia kimchejä, makkaroita, possunkärsiä ja -sorkkia myydään keskellä ostoskäytävää.

3. Namsan Seoul Tower

Auringonlaskua ja kaupungin sykkivää valomerta kannattaa nousta ihailemaan Namsam-kukkulan huipulle, 236 metriä korkean N Seoul Towerin näköalatasanteelle. Tornin juureen on vuosien saatossa muodostunut valtava rakkauslukkojen keskittymä.

Aasian-reissulla kaupunkikohteeksi valikoituu helposti Bangkok, mutta mitä jos lähtisitkin Vietnamin Ho Chi Minhiin? Vietnamissa ruoka on varmasti vähintään yhtä hyvää kuin Thaimaassa, ja kaupungin historia tuo reissuun koskettavan toisen tason.

Suuressa ja monipuolisessa Bangkokissa saa kulutettua useamman lomapäivän pelkästään kaupungin vilinää ihastelemalla.

Oletko nähnyt jo Chatuchakin viikonloppumarkkinat sekä Bangkokin hulppeimmat temppelit? Yövytkö aina samassa hotellissa ja syötkö tutuissa ravintoloissa? Jos aiot suunnata tuttuun Bangkokiin, tsekkaa nämä vinkit:

  1. Avani Riverside Bangkok Hotelissa voi yöpyä romanttisesti Chao Phraya -joen rannassa. Tämä luksushotelli on alueen edullisimpia, mutta katon maisema-allas on yksi Bangkokin parhaimpia. 2hh alkaen 120 €/yö. 257 Charoennakorn Road, Thonburi, 10600 Bangkok.
  2. Sühring on kahden saksalaiskokin perustama ravintola, joka on juuri valittu kaupungin parhaaksi. Se tarjoilee modernia saksalaista ruokaa kauniissa puitteissa. No.10, Yen Akat Soi 3, Chongnonsi, Yannawa, 10120 Bangkok.

Jos Bangkok kyllästyttää, matkusta Vietnamiin. Kiehtova Ho Chi Minh eli entinen Saigon hurmaa monipuolisuudellaan.

Nauti metropolin vilskeestä, herkullisesta ruuasta sekä kulttuurista ja tutustu maan mielenkiintoiseen historiaan.

Ho Chi Minhin kadut ovat vilkkaat. Kuva: Shutterstock
Ho Chi Minhin kadut ovat vilkkaat. Kuva: Shutterstock
  1. Naked by V myy skandinaaviseen tyyliin sopivaa vietnamilaista muotia. 26 Ly Tu Trong, 3. kerros, District 1.
  2. Vietnamin sota on läsnä kaupungin suosituimmassa nähtävyydessä War Remnants Museumissa, jonne pääsylippu maksaa alle euron. 28 Võ Văn Tần Phường 6 Quận 3, Ho Chi Minh City.
  3. Propaganda on hauskasti sisustettu bistro ja kahvila, jonne voi pistäytyä syömään tai vain drinkeille. 21 Han Thuyen Bến Nghé.
  4. L’usine on suosittu eurooppalaistyylinen kahvila ja putiikki. Kaupasta voi ostaa myös vietnamilaista suklaata ja teetä sekä vaatteita ja asusteita. 151/1 Đồng Khởi, Bến Nghé ja 70A-70B-68 Lê Lợi, Bến Thành.