Olisipa kaakaota! Kuva: Shutterstock
Olisipa kaakaota! Kuva: Shutterstock

Pitkillä ulkomaanlennoilla voi nauttia ilmaisista herkuista ja hyödykkeistä – jos vain osaa pyytää niitä.

Talouslehti Business Insider (BI) kertoo ”salaisista eduista”, joita matkustajien kannattaa hyödyntää lennoilla. Lehden mukaan lentokoneista löytyy kaikenlaista ilmaisista sukista lääkkeisiin.

Mutta ennen kuin lentomatkustajan maksuttomat hyödykkeet innostavat liikaa, kannattaa muistaa yksi asia: kaikki yhtiöt eivät tarjoile näitä nautintoja. 

Mikä mahtaa olla Finnairin tilanne?

Me Naiset kysyi Finnairin viestinnästä kommentit kymmeneen BI:n mainitsemaan etuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös: Teetkö sinäkin näin lentolipullesi? Ei kannattaisi

 

1. Kosteuspyyhe

Oletko koskaan ajatellut, kuinka likaisia lentokonematkustamon pinnat ovat? Tuhansien matkustajien bakteereita on kaikkialla. Ehkä haluat pyyhkiä esimerkiksi pöytätasosi ennen kuin lasket sille syötäviä.
Jos unohdit pakata lennolle omat kosteuspyyhkeesi, voit pyytää niitä aina lentoemänniltä, kirjoittaa Business Insider.

 • Näin Finnair vastaa:
  Kosteuspyyhe on saatavilla molemmissa matkustusluokissa, sekä business- että turistiluokassa.

 

2. Siistiytymisvälineet

Lentoyhtiöt jakavat pitkillä lennoilla kaikkea korvatulpista hiusharjaan. Toisilla valikoima on laajempi ja se voi sisältää myös kosmetiikkalaukun ja sukat – jopa economy-luokassa. Tuotteita voi usein pyytää myös yksitellen.

 • Näin Finnair vastaa:
  Siistiytymisvälineitä on saatavilla kaukolennoilla business-luokassa. A350-koneessa on erillinen Ladies' toilet, jossa lisänä naisille suunnattua kosmetiikkaa. Turistiluokassa on saatavilla tahranpoistolappuja ja savetteja.

 

3. Lisäsnäksit

Lennoilla tarjottavat välipalat ovat usein pieniä ja jättävät nälkäiseksi. Jos kaipaat lisää purtavaa, pyydä sitä lentoemännältä tai käy kysymässä koneen takaosan keittiöstä. Jos snäksejä on jäänyt yli tarjoilusta, niitä yleensä on mahdollisuus saada lisää, kirjoittaa BI.

 • Näin Finnair vastaa:
  Kaukolennoilla business-luokassa on lisäsnäksejä kaikilla reiteillä. Kaukolentojen turistiluokassa tietyille perusreiteille kuuluu mid-flight snack. Euroopan turistiluokassa ruokatarjoilu on maksullinen.

 

4. Peruslääkkeet

Useimmat lentokoneet on varustettu peruslääkkeillä ja haavasiteillä. Kipulääkkeen saa yleensä ilmaiseksi, jos siihen on pätevä syy.

 • Näin Finnair vastaa:
  Esimerkiksi tavallisimpia käsikauppalääkkeitä, kuten särky- ja kuumelääkettä, nuhatippoja, antihistamiinia, närästyslääkettä sekä laastaria ja sidetarvetta on saatavilla. Asiakkaan kannattaa aina pakata omat reseptilääkkeet käsimatkatavaroihin, jolloin ne ovat saatavilla myös lennon aikana tarvittaessa.

Lue myös! Kaikki vaatteet mahtuvat matkalaukkuun – tässä nerokas pakkausmetodi

 

 

5. Tilapäinen lastenhoito

Lasten kanssa matkustaville on helpottavaa tietää, että lentokoneessa on mahdollisuus myös lastenhoitoon. Jos sinun täytyy olla pois muutama minuutti lastesi luota, monet lentoemännät auttavat mieluusti, BI:n jutussa mainitaan.

 • Näin Finnair vastaa:
  Valitettavasti emme voi tarjota lastenhoitopalveluita, mutta toki huomioimme aina lapsiperheet ja autamme perheitä sekä yksinmatkustavia vanhempia ruokailun, vessakäyntien ja muiden samankaltaisten toimien kanssa.

 

6. Lasten pinssit

Pieni tavara voi olla lapselle koko lentomatkan tärkein muisto ja tehdä siitä paremman. Lentoyhtiön logot rintaneuloissa ja tarroissa kuulostavat menneisyyden tavaroilta mutta vielä mitä. Forbes-lehti uutisoi äskettäin, että American Airlines toi kuuluisat siipipinssit takaisin Orlandon-lennoilleen.

 • Näin Finnair vastaa:
  Pinssejä ei ole valitettavasti saatavilla.

 

7. Kokonainen limsatölkki

Lentoemännät yleensä avaavat ilmaiset virvoitusjuomatölkit, kaatavat niistä puolet lasiin ja laittavat lopuksi jäitä sekaan.
Seuraavalla kerralla pyydä kokonaista tölkkiä, niin saat varmasti sammutettua janosi. Kerro myös, jos et halua, että tölkkisi avataan valmiiksi.

 • Näin Finnair vastaa:
  Kokonainen limsatölkki on aina saatavilla business-luokassa ja turistiluokassa kaukoliikenteessä ilmaiseksi. Euroopassa ja kotimaassa limut ovat maksullisia; tarjoamme mustikkamehua ja vettä ilmaiseksi.

 

8. Kaakao

Kahvia vai teetä? Vaikka lentoemännät eivät kaakaota mainitsekaan, on sitäkin usein tarjolla pidemmillä matkoilla ilmaiseksi. Esimerkiksi Etihad Airways ja Southwest Airlines tarjoavat Business Insiderin mukaan suklaista juomaa sitä pyytäville.

 • Näin Finnair vastaa:
  Kaakao on saatavilla kaukolennoilla business-luokassa.

 

9. Alkoholi

Lentoyhtiöt ottavat nykyään maksun useimmista lisätarjoiluista, ja monet olettavat tämän koskevan myös alkoholijuomia. Muutamat lentoyhtiöt kuitenkin tarjoavat vielä ilmaista viinaa lennoillaan. Finnair kuuluu tähän joukkoon, mainitsee BI-lehti. Mikä onkaan totuus?

 • Näin Finnair vastaa:
  Euroopan liikenteessä maksuton alkoholitarjoilu on vain business-luokassa, ja kaukoliikenteessä molemmissa luokissa.

 

 

10. Vesipullo

Vettä ei tarvitse kantaa itse lentokoneen takaosasta muovimukissa, kun pyytää itselleen kokonaisen pullon. Tämä tieto saattaa helpottaa myös lentokentällä, jossa ei tarvitse välttämättä etsiä vesipullokauppaa – jos malttaa odottaa koneeseen saakka ja tietää, että vesipullo kuuluu lentoyhtiön vakiovalikoimaan.

 • Näin Finnair vastaa:
  Vesipullon saa aina kaukoliikenteessä business-luokassa ja turistiluokassa tietyillä reiteillä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla