Maria Veitola esiintyi hiljattain Posse-ohjelman sketsissä vaaleassa peruukissa. ”Olen saanut valtavasti palautetta, että mikset kasvata pitkää tukkaa, näyttäisit nätiltä”, hän hymähti. Kuva: Jonna Öhrnberg
Maria Veitola esiintyi hiljattain Posse-ohjelman sketsissä vaaleassa peruukissa. ”Olen saanut valtavasti palautetta, että mikset kasvata pitkää tukkaa, näyttäisit nätiltä”, hän hymähti. Kuva: Jonna Öhrnberg

Juontaja on ollut perheineen puoli vuotta remonttievakossa.

Juontaja Maria Veitolalla on takanaan raskas ajanjakso. Hänen isänsä kuoli keväällä, ja surutyö jatkuu edelleen.

– Joka päivä haluaisin soittaa isälleni, koska puhuimme aina paljon puhelimessa. On vaikeaa, kun ei voi enää vaihtaa ajatuksia tai kysyä neuvoa, hän sanoi tiistaina MTV:n ensi vuoden ohjelmiston tiedotustilaisuudessa.

Marian perhe pääsee tällä viikolla palaamaan kotiinsa puolen vuoden remonttievakon jälkeen. Maria kutsuu sitä remonttihelvetiksi. Kaikki alkoi kolme vuotta sitten tehdystä remontista, jonka virheitä korjaillaan vieläkin.

Jälkipyykkiin kuuluu myös taistelu korvauksista.

– Kun vihdoin pääsen kotiin, aion visusti pysyä siellä. Sanoin Imatralla asuvalle äidillenikin, ettemme todellakaan matkusta tänä jouluna sinne.

Maria palasi hiljattain Radio Helsinkiin sisältöjohtajaksi.

– Takana on niin hektinen syksy, että aion ottaa loppuvuoden chillimmin. Takana on yksi elämäni vaikeimmista vuosista, hän totesi.

Työ on ollut hänelle surun ja vaikeuksien keskellä pakopaikka ja pelastus.

– On edes joku paikka, jossa ei tarvitse ajatella mitään muuta kuin käsillä olevaa hetkeä.

Yökylässä Nykäsillä

Yökylässä Maria Veitola -ohjelma palaa ensi vuonna MTV3:lle uuden mielenkiintoisen vieraskattauksen kanssa. Tällä kertaa Maria vierailee muun muassa Sirpa Selänteen, Matti Nykäsen, Cheekin ja Eva Wahlströmin luona.

– Yllättävää oli muun muassa se, että Cheek oli kiva. Luulin, että se on kusipää, Maria totesi suorasukaiseen tyyliinsä.

Haastavimmaksi jaksoksi Maria koki vierailunsa ex-mäkihyppääjä Matti Nykäsen kotona.

– Oli todella mielenkiintoista vierailla heidän luonaan maaseudun rauhassa. En ollut koskaan tavannut Matin Piia-vaimoa, ja Matista on sanottava, että kyllä hän on aika traaginen hahmo, Maria kertoo.

Matti osoittautui Marian mukaan kontrollifriikiksi, jonka taloudessa kaiken piti olla tip top.

– Pelotti, että sössin jotain, kuten jätän kynän väärään paikkaan. Siellä oli kaikki paikat niin ojossa, että pelotti.