6–8 annosta
Valmistusaika: 25 minuuttia + 30 minuuttia uunissa

pasta:
4 dl Myllyn Paras Pestopastaa
4 dl Myllyn Paras Tomaatti-Chilipastaa

jauhelihaseos:
1 punasipuli
400 g vähärasvaista jauhelihaa
4 valkosipulinkynttä
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 rkl lihafondia (tai lihaliemikuutio)
1/2–1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl basilikaa

neste:
2 1/2 dl ruokakermaa (esimerkiksi
Cocos & Lime)
2–3 dl appelsiini- tai sitruunanmehua

päälle:
2–3 tomaattia
2 dl juustoraastetta

Keitä makaronilaadut erikseen, mikäli haluat eri makuiset kerrokset paistokseen. Voit käyttää myös vain yhtä pastaa (silloin 8 dl). Keitä pastaa
7–8 minuuttia. Valuta lävikössä ja huuhtele kylmällä vedellä. Kuori ja hienonna sipulit. Paista jauheliha ja sipulisilppu pannulla. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Levitä voideltuun laakeaan uunivuokaan puolet toisista makaroneista ja sen päälle osa jauhelihaseoksesta sekä sen päälle toista pastaa. Tee kerroksia niin paljon kuin aineita riittää ja vuokaan mahtuu. Kaada kerma ja mehu päälle. Nestettä pitää olla niin paljon, että pasta peittyy juuri ja juuri. Jos näin ei käy, lisää vettä tai maitoa. Viipaloi tomaatti ja levitä
palat ruuan pinnalle. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä vuokaa 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin puoli tuntia eli kunnes ruuan pinta on kauniin ruskea.

Vinkki!
Omega 3-rasvahappoja sisältävää Myllyn Paras Hyvän Olon Makaronia käyttämällä saat ruuasta vielä terveellisemmän.

Katso myös:

Punajuurikeitto juustoravioleilla

Blinikakku

Jyväsämpyläsolmut

Kukkapastasalaatti ruistaikinakupissa

Kaurakeksikakku

Letturullat

Mustikka-cupcakes

Kanttarellisarvet

Tuorepuuroshotti

Suklaakorvapuustit

Makupastavuoka

Piparit